Nici ploii nu-i place de jocul lui Poli! Început duminică, meciul de la Cluj, cu Universitatea, se va încheia luni

luni, 04 septembrie 2023, 01:50
4 MIN
 Nici ploii nu-i place de jocul lui Poli! Început duminică, meciul de la Cluj, cu Universitatea, se va încheia luni

Extrem de urâtă în primul act, partida Universitatea – Poli, din etapa a VIII-a, a fost întreruptă în minutul 54, din cauza precipitaţiilor abundente, şi va fi continuată astăzi, cu începere de la ora 13.00.

U: Gorcea – Oancea, Miron, B. Mitrea, Vătăjelu – Nistor, Bic, Popadiuc –

 – I. Stoica, D. Popa, Chipciu (’39 Calcan). Antrenor: Ovidiu Sabău.

Poli: Ailenei – Martac, Ilie, Samayoa, Ispas – Gheorghiţă, Jatoba, Marchioni, Roman, Luis Phelipe – R. Ion. Antrenor: Leo Grozavu.

Cartonaşe galbene: Bic (’41), Miron (’48) – Luis Phelipe (’29).

Arbitri: Viorel Flueran; Daniel Mitruţi, Ciprian Danşa.

Duminică, Politehnica a avut prilejul de a mai şterge un fir de praf de pe una dintre cele mai mari umilinţe din istoria fotbalului ieşean, eşecul suferit joi, în Cupa României, la Zalău, 0-3 cu o trupă modestă de Liga a III-a, SCM.

Singura echipă din Liga I care nu va juca în grupele Cupei şi va rata astfel zecile, poate chiar sutele de mii de euro care puteau fi încasate din premii – bani de care era nevoie ca de aer în condiţiile în care aproape toate cele 2 milioane de euro puse la dispoziţie de Consiliul Local Iaşi în 2023 au fost deja cheltuite pe salarii uriaşe şi tot felul de mofturi – a avut şansa de a nu rămâne de căruţă şi în campionat, unde ocupa ultimul loc.

Asta pentru că Poli s-a confruntat cu o grupare, U Cluj, care a şchiopătat rău în startul sezonului (ardelenii, primii deasupra liniei roşii înaintea meciului, bifaseră un singur succes, rezultatele proaste ducând la înlocuirea antrenorului Anton Petrea cu Ovidiu Sabău după şase runde) şi avea o stare de prospeţime mult inferioară ieşenilor.

Reamintim, Universitatea fusese pe drumuri mai toată săptămâna trecută şi jucase meciuri intense luni, în campionat, la Sibiu, şi joi, în Cupă, la Piatra Neamţ, în timp ce Poli, care a stat în runda a VII-a, ajunsese la Cluj încă de vineri, după un drum scurt, de la Zalău.

Gazdele au confirmat în prima repriză că sunt o trupă modestă. Clujenii au tras pentru prima dată la poartă abia în minutul 29 (cap Chipciu, de la 7 metri – peste poartă) şi şi-au creat apoi o singură ocazie mai mare: şutul lui Nistor (’32), de la 15 metri, a fost respins de Ailenei, cel care a parat şi încercarea lui D. Popa (‘45^1).

Iaşi nu a profitat însă de paloarea gazdelor, încercările lui Ion (‘2 – şut slab de la 20 de metri) şi Gheorghiţă (’27 – pe lângă poartă) neavând cum să fie trecute la oportunităţi de gol.

Drept urmare, după un act fără fluenţă, plin de erori elementare de ambele părţi, la pauză s-a intrat cu tabela arătând la fel ca la începutul meciului, scorul nul reliefând perfect realitatea din teren. Asta chiar dacă U a avut mai mult iniţiativa şi avantaj statistic (4-4 la şuturi, 3-1 la încercări pe poartă, 3-0 la cornere), pe lângă gradul mult mai ridicat de periculozitate a şuturilor.

Chinul la care erau supuşi spectatorii a continuat puţine minute în actul doi, în startul căruia a căzut o ploaie puternică, care a făcut terenul impracticabil. Mai întâi, arbitrul a decis să întrerupă meciul şi să trimită echipele la vestiare după câteva secunde de joc. La ora 14:49, disputa a fost reluată, însă la ora 14:57, în minutul 54, a fost din nou oprită, pentru că mingea nu putea fi, efectiv, jucată.

Apoi, după o aşteptare de o oră, în care s-a încercat îndepărtarea apei de pe gazon, oficialii partidei au decis întreruperea acesteia, duelul urmând a fi reluat astăzi, din minutul în care a fost oprit.

Ora de start a mini-reprizei de luni este 13.00.

Bani aruncaţi pe fereastră

^ Politehnica a continuat să risipească bani cu nonşalanţă săptămâna trecută. Iaşul a plecat încă de marţi spre Ardeal, cu o delegaţie care conţinea 24 de jucători, patru stând în tribună joi, la Zalău. După meciul din Sălaj, au plecat acasă Lung (suspendat ca urmare a eliminării din duelul cu SCM) şi Bordeianu (fără drept de joc cu U, conform acordului de transfer dintre cele două echipe care s-au confruntat duminică) şi a ajuns la echipă Jankov, care fusese lăsat în Copou, alături de Celeadnic, Şerban, Harrison, toţi puşi pe lista de transferări, şi Ciobanu (accidentat).

Dintre cei 23 de fotbalişti prezenţi la Cluj, Belu, Katanec şi Farcaş au privit meciul din tribună. Pe banca de rezerve a oaspeţilor au fost ieri Jankov, Tincu, Ştefanovici, Itu, Vaşvari, Hrib, Dumitru, Buş, Vojtus.

^ Al doilea golgeter al Politehnicii din sezonul trecut, Cătălin Hlistei, care a primit doar 47 de minute în acest sezon, toate în deplasare (17 cu CFR, 30 cu UTA), înainte de a fi pus de Grozavu pe lista de transferări a semnat cu echipa din Chiajna, Concordia. ^ Doi dintre titularii gazdelor, Mitrea şi Popadiuc, au jucat în trecut la Iaşi. Un alt fost ieşean, Calcan, a fost rezervă la U, intrând în prima repriză, după accidentarea lui Chipciu.

Foto credit – gsp.ro.

Comentarii