Notăriță faimoasă şi doi afacerişti, condamnaţi după un deceniu de la fapte

vineri, 06 aprilie 2018, 02:03
2 MIN
 Notăriță faimoasă şi doi afacerişti, condamnaţi după un deceniu de la fapte

Notăriţa Georgeta Doina Maximovici a fost condamnată, ieri după-amiază, la doi ani de închisoare cu suspendare. Alături de ea au mai fost condamnaţi şi doi afacerişti controversaţi. Sentinţele nu sunt definitive.

Curtea de Apel Iaşi a pus punct, ieri după-amiază, unui do­sar a cărui fapte datează de acum un deceniu. Una dintre inculpate a fost şi cunoscuta notăriţă Geor­geta Doina Maximovici, ce a fost condamnată la 2 ani de închisoare cu suspendare, fiind găsită vinovată pentru două in­fracţiuni de abuz în serviciu şi una de fals.

„Nu comentăm soluţia“, a spus Maria Aldea, avocata notăriţei.

Pedepse mai dure au primit afa­ceriştii Lucian Ailenei şi Petrişor Mihai, care au primit 2 ani, 3 luni şi 10 zile, respectiv un an, 7 luni şi 10 zile de închisoare cu executare. Apărătorii celor doi nu au putut fi contactaţi în cursul serii de ieri pentru a comenta decizia.

În cazul altor inculpaţi din dosar, prin care şi funcţionari de la Cadastru, s-a dispus achi­tarea sau încetarea procesului penal din cauza prescripţiei. Achitările au fost dispuse în baza unor decizii ale Curţii Constituţionale referitoare la infracţiunea de abuz în serviciu, şi nu pentru că jude­cătorul de caz ar fi considerat că fapta nu există.

Decizia luată ieri, după mai multe amânări, nu este definitivă, şi poate fi atacată cu apel. Dosarul a vizat o serie de ilegalităţi ce ar fi fost comise, potrivit procurorilor, cu privire la vânzarea unei suprafeţe de teren.

Ailenei şi Petrişor ar fi obţinut un hectar în comuna Dumeşti, după care ar fi reuşit să schimbe amplasamentul într-o zonă mai bună. Cei doi afacerişti au vândut terenul omului de afaceri Mircea Rotariu, cu 125.000 de euro, anchetatorii considerând că, astfel, l-au înşelat pe acesta, mai ales că, ulterior tranzacţiei, a apărut şi un moştenitor al terenului.

Tunul s-ar fi dat şi cu sprijinul notăriţei Maximovici, au considerat pro­curorii Direcţiei Naţionale Anti­corupţie, care au instrumentat acest caz. Prin sentinţa de ieri, judecătorii au mai păstrat şi sechestrul pus pe bunurile celor doi afacerişti, precum şi pe cele ale notăriţei.

Comentarii