Nu ştii ce carte să îţi iei cu tine în vacanţă? Iată recomandările Polirom: volume nou lansate sau deja consacrate!

vineri, 21 iulie 2023, 01:50
2 MIN
 Nu ştii ce carte să îţi iei cu tine în vacanţă? Iată recomandările Polirom: volume nou lansate sau deja consacrate!

În anul în care colecţia „Biblioteca Polirom” împlineşte 25 de ani, editura face o serie de recomandări pentru ieşenii care pleacă în concediu sau care îşi găsesc câteva ore în fiecare zi pe care le pot dedica lecturii. În rândul acestor recomandări intră câteva dintre cele mai recente apariţii din literatura universală, cărţi recomandate ca fiind lecturi perfecte pentru această vară.

Ele pot fi achiziţionate din librării şi de pe site-ul editurii, reprezentând noi traduceri din David Lodge, Olga Tokarczuk, Amin Maalouf, Sayaka Murata, Bernhard Schlink, Juan Gabriel Vásquez, Susan Abulhawa, iar în curs de apariţie se află noi volume semnate de Naghib Mahfuz, Joan Silber sau Steven Hall. „Volumele apar în colecţia Biblioteca Polirom (coordonator: Dan Croitoru), în anul în care aceasta împlineşte 25 de ani de existenţă – peste 1500 de titluri publicate, 21 de serii de autor, 6 milioane de exemplare vândute”, au precizat reprezentanţii Polirom.

În librării sunt deja titluri precum „Diverse grade de succes. Memorii (1992-2020)”, de David Lodge, traducere din limba engleză şi note de Radu Pavel Gheo, „Cărţile lui Iacob”, Olga Tokarczuk, laureată a Premiului Nobel pentru Literatură 2018, traducere din limba polonă şi note de Cristina Godun sau „Fraţii noştri neaşteptaţi”, traducere din limba franceză de Ana Antonescu. „Construit ca o parabolă modernă, Fraţii noştri neaşteptaţi (2021) urmăreşte declinul omenirii care se îndreaptă cu paşi repezi spre dezastru şi trage un semnal de alarmă în legătură cu situaţia politică actuală”, au precizat reprezentanţii editurii despre volum.

Alte volume recomandate sunt „Pământeni”, de Sayaka Murata, traducere din limba japoneză şi note de Iolanda Prodan.

„Ca şi în alte romane, Sayaka Murata explorează, în Pământeni, dinamica relaţiilor dintre oameni abuzaţi direct sau indirect, dintre indivizi siliţi de societate să-şi asume roluri pe care nu le aleg ei înşişi (căsătorie, sexualitate normativă, procreare, intrarea în câmpul muncii), dintre personaje care îşi apără, prin încălcarea tabuurilor, prin incest, prin asexualitate, nevoia de a decide singure în privinţa propriilor vieţi şi de a crea legături afective profunde şi liber alese”, a mai spus cei de la Polirom.

O listă completă de recomandări poate fi consultată pe site-ul editurii.

Comentarii