Numai la Iaşi se poate întâmpla: eşti pe primul loc, pleci de la echipă! Antrenorul CSM Iaşi 2020 şi-a anunţat plecarea

miercuri, 06 martie 2024, 02:50
2 MIN
 Numai la Iaşi se poate întâmpla: eşti pe primul loc, pleci de la echipă! Antrenorul CSM Iaşi 2020 şi-a anunţat plecarea

Formaţia de handbal feminin CSM Iaşi 2020 a anunţat despărţirea de antrenorul principal, Marius Dănuleţ. Decizia vine într-un moment în care formaţia Primăriei Iaşi se află pe primul loc al Seriei B a Diviziei A. Hotărârea a fost motivată pueril de clubul ieşean, printr-un anunţ din care curgea numai lapte şi miere. Conform unor surse, adevărul este că la nivelul echipei s-ar fi acumulat tensiuni multiple, singurul lucru care ar putea justifica divorţul de un tehnician care dusese echipa în fotoliul de lider.

Posibil înlocuitor al lui Dănuleţ este Daniel Gheorghe, de la CSM Deva, una dintre rivalele Iaşului la promovare. Gheorghe este în relaţii amicale cu Mihai Liviu Gavril, consilier local, membru în Consiliul de Administraţie al CSM Iaşi 2020. Despre Gavril se spune că decide multe lucruri capitale la gruparea care are un director, Iustin Jalaboi, şi un preşedinte de secţie, Vladimir Danilov, ale căror salarii în 2024 vor fi de 209 450 lei, respectiv 183 530 lei.

De precizat că Iaşul va sta în runda din această săptămână, după ce a disputat ultima partidă oficială tocmai pe 11 februarie. Următorul meci al ieşencelor va avea loc pe 17 martie, la Făgăraş, în antepenultima etapă a sezonului regulat. Clasată pe primul loc al Seriei B a Diviziei A, la egalitate de puncte cu singura echipă mai de Doamne-ajută din serie, CSM Galaţi (care are un meci mai puţin disputat), CSM 2020 este implicată în lupta pentru promovare. În aceasta se vor întrece, în faza a doua a competiţiei, primele opt grupări din cele trei serii ale campionatului. În Liga Naţională vor urca direct două cluburi, alte două urmând a da baraje cu grupări din elită.

 

Poli a câştigat fără să joace! Vacanţă în plin campionat

 

Echipa de handbal masculin Politehnica Iaşi a câştigat la masa verde în etapa a III-a a ultimei grupe valorice a ultimului eşalon intern. Asta deoarece formaţia cu care trupa antrenată de Florin Spiridon trebuia să se confrunte, în deplasare, HC Pietricica Piatra Neamţ, a anunţat că nu se va prezenta la partidele dintr-o competiţie inutilă, la finele căreia nimeni nu retrogradează. Astfel, Poli se clasează pe primul loc într-un turneu intitulat Divizia A – Jocuri Clasament Seria B. Ieşenii, care, după ce au ratat calificarea în play-off, au câştigat cele două meciuri disputate acasă în faza a doua a campionatului, devansează pe CSU Galaţi (două victorii) şi CSU Piteşti (o victorie).

Vacanţa Politehnicii din plin campionat va continua până pe 23 martie, când va juca la Galaţi.

Comentarii