O agresiune stupidă: furtul unui telefon Samsung A02 îl va ţine doi ani după gratii

marți, 15 august 2023, 01:50
2 MIN
 O agresiune stupidă: furtul unui telefon Samsung A02 îl va ţine doi ani după gratii

Un ieşean va ajunge după gratii în urma unui gest absolut stupid. Şi-a atacat un consătean, jefuindu-l de un telefon care valorează câteva sute de lei. Nici măcar nu s-a bucurat de succesul tâlhăriei.

Dumitru Ş. îşi câştiga zilele lucrând ca zilier la şcoala gimnazială Deleni, unde se amenaja un teren de fotbal. În mai anul trecut, după lucru, a mers la un vecin, pentru a-i cosi iarba. În jurul orei 19.30 a mers la bar, unde a băut o bere pe terasă, după care s-a îndreptat spre locuinţa concubinei sale. Pe când se afla la doar 100 de metri de aceasta, a fost ajuns din urmă şi depăşit de o căruţă în care se afla Constantin Agache, împreună cu un prieten. Agache a coborât din căruţă şi s-a îndreptat spre Dumitru Ş. Fără a-i spune nimic, l-a lovit cu pumnul, doborându-l la pământ. Apoi, a început să-l lovească cu picioarele în zona capului şi în spate, până a fost sigur că victima nu va mai opune rezistenţă. În final, Agache l-a buzunărit pe Dumitru Ş., i-a furat telefonul Samsung A02 şi s-a urcat liniştit înapoi în căruţă.

După ce şi-a revenit, Dumitru Ş. şi-a continuat drumul spre domiciliul iubitei sale, de unde a sunat la Serviciul 112, pentru a reclama cele întâmplate. A doua zi, verişoara lui Agache i-a returnat zilierului telefonul mobil. Roţile justiţiei începuseră însă deja să se învârtă. După nici o lună, dosarul întocmit pe numele lui Agache a şi ajuns în instanţă. Tâlharul şi-a recunoscut vina, beneficiind astfel de o reducere a pedepsei. Lipsa antecedentelor penale a cântărit şi ea în decizia finală a judecătorilor. Totuşi, magistraţii Judecătoriei Hârlău au apreciat că doar o pedeapsă cu executarea în regim de detenţie ar putea garanta corijarea comportamentului lui Agache. Acesta a fost condamnat la 2 ani de detenţie. Sentinţa nu este definitivă, Curtea de Apel putând să o modifice. 

Comentarii