De Business

Punem punctul pe știi

O asociaţie ieşeană, nemulţumită de lipsa de transparenţă a Primăriei

joi, 09 august 2018, 01:49
1 MIN
 O asociaţie ieşeană, nemulţumită de lipsa de transparenţă a Primăriei

Asociaţia pentru Apărarea Drepturilor şi Intereselor Consumatorilor APCONS Iaşi a înaintat pe data de 6 august o plângere către Autoritatea privind Protecţia Datelor Personale din România, cu privire la atitudinea Primăriei Iaşi.

Vasile Cazan, preşedintele asociaţiei ieşene, acuză primăria municipiului Iaşi că nu este transparentă atunci când vine vorba de autorizaţii şi certificate de urbanism şi că profită de noua normă europeană a Protecţiei Datelor cu Caracter Personal pentru a ascunde nereguli.

„Suntem supăraţi că suntem limitaţi la informare corectă, completă şi precisă de funcţionarii primăriei, care vin cu dispoziţiile din cadrul Autorităţii pe care o conduceţi, ca argument. Concret, suntem limitaţi în a cunoaşte lista cu autorizaţii şi certificate de urbanism emise. În acest sens solicităm un punct de vedere oficial pentru a limita acest abuz. La Iaşi, Consiliul Judeţean oferă aceste date, Primaria însă refuză“, a precizat Vasile Cazan.

APCONS este o organizaţie nonguvernamentală, nonprofit şi apolitică, ce are drept misiune informarea, educarea şi reprezentarea consumatorilor, crearea şi implementarea unui cadru de dialog coerent între comunitatea consumatorilor şi factorii de decizie.

Publicitate și alte recomandări video

Comentarii