O ceartă între prieteni, terminată cu lovituri de cuțit în burtă și cinci ani de închisoare

marți, 12 ianuarie 2021, 02:58
2 MIN
 O ceartă între prieteni, terminată cu lovituri de cuțit în burtă și cinci ani de închisoare

Un tânăr de 21 de ani riscă să-şi petreacă 5 ani după gratii dintr-o prostie. 

Iustin Iuraşcu a fost condamnat pentru tentativă de omor, după un conflict spontan cu un vechi prieten, G.M.. Cei doi locuiesc în Ţibăneşti, unul în satul Jigoreni, iar celălalt în satul Vălenii. Conform rechizitoriului, Iuraşcu a mers pe 14 noiembrie 2019 la socrii săi, pentru a-i ajuta la tăiatul lemnelor. După-amiază, a fost sunat de prietenul său care i-a propus să meargă împreună, cu căruţa, pentru a ara terenul unei localnice. Iuraşcu avea căruţă, dar nu şi cal, pe care l-a adus prietenul său.

În jurul orei 18.00, cei doi au terminat de arat, după care s-au oprit la un bar, unde au consumat o sticlă de doi litri cu lichior şi bere. Ulterior, s-au oprit la alt bar, unde au mai băut doi litri de bere şi vin, după care s-au îndreptat spre casă. Au oprit întâi la domiciliul lui G.M., unde acesta a băgat căruţa în curte, ceea ce a atras supărarea lui Iuraşcu. Acesta s-a dus la o cunoştinţă, de unde a luat un cuţit, întorcându-se apoi la G.M., cerându-i să-i înapoieze căruţa. A urmat o ceartă între cei doi, continuată cu lovituri cu pumnul. În final, Iuraşcu a scos cuţitul, lovindu-şi prietenul de trei ori, în abdomen şi torace. Rănile nu au fost grave şi nu au pus în pericol viaţa victimei, vindecându-se după trei săptămâni.

Pe parcursul anchetei, Iuraşcu şi-a recunoscut faptele, dar nu în totalitate. De asemenea, instanţa a reţinut faptul că el era deja inculpat într-un alt dosar vizând o infracţiune comisă cu violenţă. Faptul că Iuraşcu este integrat social şi că munceşte pentru a-şi întreţine familia a cântărit în favoarea sa. Pedeapsa propusă de magistraţii Tribunalului a fost în final de minimul prevăzut de lege pentru tentativa de omor, respectiv 5 ani de închisoare, din care a fost scăzută perioada de peste un an petrecută în arest. Sentinţa a fost considerată prea aspră de către inculpat, care a atacat-o la Curtea de Apel.

Comentarii