O echipă ieșeană ciuntită

vineri, 18 februarie 2022, 02:43
2 MIN
 O echipă ieșeană ciuntită

Astăzi, de la ora 12:00, la Strejnic, Petrolul Ploieşti – Politehnica Iaşi

 

Poli Iaşi va juca azi ultimul meci de pregătire dinaintea reluării Ligii a II-a de fotbal. De la ora 12:00, pe terenul Conpet, situat la Strejnic (5 kilometri de Ploieşti) formaţia antrenată de Costel Enache se va confrunta cu liderul eşalonului secund, Petrolul Ploieşti. Verificarea cu echipa prahoveană încheie cantonamentul pe care ieşenii l-au efectuat începând de duminica trecută la Centrul Naţional de Fotbal Buftea al FRF. În această perioadă, Poli a mai jucat două partide amicale: la Buftea, cu naţionala de juniori a României sub 19 ani, de care a trecut cu 2-1 (0-1), şi la Buzău, cu echipa locală FC (Liga a II-a), buzoienii câştigând cu 4-1 (1-0).

Înaintea disputei de azi, Enache, care şi aşa are la dispoziţie un lot subţire, cu foarte mulţi tineri şi puţini fotbalişti experimentaţi de valoare, are bătăi de cap şi din cauza problemelor medicale. Asta pentru că trei jucători de bază, Florin Plămadă, Sekou Camara şi Cristi Puşcaş, care au absentat la Buzău, nu au lucrat nici ieri la capacitate maximă. Plămadă nu s-a putut antrena normal după puternica lovitură primită de la Brânză în timpul testului cu tricolorii mici, în urma căruia căpitanul Iaşului s-a ales şi cu capul spart şi cu probleme la spate. Camara, care a fost schimbat repede în partida cu naţionala de juniori, când revenise după o absenţă mai lungă, va decide azi dacă va putea juca. În ceea ce-l priveşte pe Puşcaş, care a ratat aproape complet pregătirea normală din această iarnă, acesta a continuat să facă doar alergări uşoare.

După disputa de azi, Politehnica va reveni acasă, urmând a fi liberă mâine. Duminică după amiază, unii dintre jucătorii ieşeni vor reveni la antrenamente, iar de luni va fi demarat ciclul săptămânal de pregătire a confruntării cu FC Braşov, din etapa a XVI-a a Ligii a II-a de fotbal. Primul duel oficial al anului pentru Poli va avea loc sâmbăta viitoare, de la ora 11:00, pe Stadionul “Emil Alexandrescu” din Iaşi.

 

 

 

Comentarii