O filială a PNL, dată în judecată de firma care i-a făcut sondajele electorale

vineri, 15 octombrie 2021, 01:59
2 MIN
 O filială a PNL, dată în judecată de firma care i-a făcut sondajele electorale

O filială judeţeană a PNL a trebuit dată în judecată pentru ca o firmă care lucrase pentru ea să-şi recupereze banii. Plata a fost făcută, după ce cazul a ajuns în instanţă, dar procesul încă nu s-a terminat.

La începutul lunii martie a anului trecut, filiala Neamţ a PNL, condusă de ieşeanul Mugur Cozmanciuc, a apelat la serviciile societăţii EMI Call Data SRL în vederea realizării unui studiu privind comportamentul electoral al cetăţenilor cu drept de vot din câteva comune ale judeţului. Valoarea totală a contractului s-a ridicat la 4.900 de euro, bani ce ar fi trebuit plătiţi în două tranşe, până pe 16 martie 2020. Studiul a fost predat pe 7 martie, dar plata celor două facturi emise, în valoare totală de 23.700 lei, a întârziat. În cele din urmă, în octombrie, firma s-a adresat instanţei, cerând obligarea PNL la plata facturilor şi a unei dobânzi, prevăzute în contract, de 0,1% din valoarea facturilor neachitate pentru fiecare zi de întârziere. Abia după începerea procesului, în decembrie, cele două facturi au fost plătite. Procesul însă a continuat, întrucât dobânda contractuală nu fusese achitată.

Reprezentanţii PNL Neamţ nu s-au prezentat în instanţă şi nici nu au depus vreo întâmpinare, aşa că dezbaterile au avut loc doar cu reprezentanţii EMI Call Data SRL. Magistraţii Judecătoriei ieşene au dispus ca PNL să fie obligat şi la plata dobânzii prevăzute în contract. În schimb, a aprobat doar o plată parţială a cheltuielilor de judecată de către PNL. Ca urmare, firma a declarat apel, acesta intrând miercuri pe rolul Tribunalului.

Comentarii