O fostă consilieră republicană a lui Trump îşi manifestă susţinerea faţă de Biden

vineri, 18 septembrie 2020, 13:32
2 MIN
 O fostă consilieră republicană a lui Trump îşi manifestă susţinerea faţă de Biden

O fostă consilieră de la Casa Albă care a contribuit la coordonarea răspunsului administraţiei Trump la pandemia de coronavirus l-a criticat dur pe preşedinte într-un mesaj video difuzat joi, precizând că intenţionează să voteze cu democratul Joe Biden la alegerile prezidenţiale din noiembrie, relatează Reuters.

Olivia Troye, care a fost asistentă a vicepreşedintelui Mike Pence, a avut un rol important în coordonarea grupului de lucru pentru coronavirus de la Casa Albă, condus de Pence. Ea a plecat din administraţie în iulie.

În înregistrarea difuzată de grupul Alegători republicani împotriva lui Trump, Troye afirmă că administraţia ştia deja la mijlocul lui februarie că boala provocată de coronavirusul SARS-CoV-2, COVID-19, va deveni o pandemie de anvergură în SUA.

"Dar preşedintele nu a vrut să audă pentru că principala lui preocupare era că ne aflăm într-un an electoral şi cum va afecta acest lucru ceea ce el considera a fi prestaţia sa de succes", explică Olivia Troye.

Aceasta mai notează că a fost şocant să vadă cum Trump, care la începutul pandemiei a minimalizat gravitatea situaţiei, se referă la virus ca şi cum ar fi o farsă şi susţine că totul va fi bine.

"Adevărul este că de fapt nu-i pasă de nimeni în afară de el", acuză Troye. "Dacă preşedintele ar fi luat virusul în serios, ar fi încetinit propagarea lui şi ar fi salvat vieţi", susţine ea, pentru a adăuga că, deşi a fost toată viaţa fidelă Partidului Republican, va vota pentru Joe Biden întrucât consideră că americanii trec printr-un moment de "criză constituţională".

În ce-l priveşte, Donald Trump a declarat presei că nu a întâlnit-o niciodată pe consiliera în cauză, subliniind că, înainte să plece de la Casa Albă, aceasta a scris o "frumoasă scrisoare" în care a lăudat administraţia.

În respectiva scrisoare, făcută publică de preşedinţie, Olivia Troye asigură că a fost o "onoare absolută" să lucreze în cadrul grupului operativ anticoronavirus, dar nu-l elogiază nici pe Trump, nici pe Pence.

Acesta din urmă a afirmat pentru media că mesajul fostei sale asistente pare să vină din partea unui fost angajat nemulţumit care încearcă să obţină avantaje politice, într-un an electoral.AGERPRES

Comentarii