O noapte cu năbădăi. Păţania de pomină a unui medic arab din Iaşi în compania unei tinere culturiste

marți, 05 septembrie 2023, 01:50
2 MIN
 O noapte cu năbădăi. Păţania de pomină a unui medic arab din Iaşi în compania unei tinere culturiste

După o zi în compania paharului şi a unei tinere, un medic stomatolog de origine palestiniană s-a urcat la volanul maşinii. Urmarea a fost un accident, în care femeia a fost grav rănită. Medicul a scăpat totuşi cu o pedeapsă cu suspendare.

Eliza C. îşi petrecuse ziua cu Foul Mahdi Abo. Acesta băuse pe parcursul zilei mai multe beri, iar la domiciliul femeii, mai băuse din nou, bere şi vodcă. În plină noapte, cei doi au plecat cu maşina, un Volkswagen Touareg închiriat de medic, acesta aflându-se la volan. Plecaseră în căutarea unui restaurant deschis, dar nu au apucat să meargă prea mult, pentru că au început să se certe. În timpul disputei, Foul Mahdi Abo a tras brusc de volan spre dreapta, iar autoturismul s-a înfipt într-un stâlp de electricitate de pe marginea drumului. L-a rupt, iar stâlpul s-a prăbuşit peste automobil. Ulterior, un şofer aflat în zonă a declarat că la ora 2.45 observase VW-ul înfipt în stâlp şi pe Foul Mahdi Abo, încercând să o scoată pe Eliza C. din maşină. Ulterior, a întins-o pe iarbă, femeia acuzând dureri abdominale.

În urma impactului, femeia şi-a pierdut cunoştinţa. Şi-a revenit ulterior la spital, dar fără a-şi putea aduce aminte amănuntele evenimentului. Suferise mai multe fracturi costale şi multiple traumatisme, inclusiv o ruptură a intestinului subţire, care îi provocase o peritonită generalizată. A avut nevoie de aproape trei luni de îngrijiri medicale pentru a-şi reveni. Ca urmare, şoferul a fost trimis în judecată pentru vătămare corporală din culpă. Ancheta a stabilit că în momentul accidentului, Foul Mahdi Abo avea o alcoolemie de 1,65‰ în sânge. În faţa anchetatorilor, şoferul a explicat că virase pentru a evita o groapă, iar umezeala de pe şosea l-a făcut să piardă controlul volanului.

Bărbatul şi-a recunoscut fapta, aspect de care judecătorii au ţinut cont. Ei s-au raportat şi la vârsta de doar 28 de ani a şoferului, la studiile superioare ale acestuia, ca şi la lipsa antecedentelor penale. El a fost condamnat la 2 ani şi 4 luni de închisoare, dar cu suspendarea executării pe durata unui termen de supraveghere de 3 ani. Victima accidentului a rămas mult timp imobilizată la pat, iar ulterior a purtat un corset şi s-a deplasat cu ajutorul unui cadru metalic. Urmase cursuri de culturism şi voia să obţină o licenţă de instructor de fitness, dar a trebuit să renunţe la orice fel de sport. Acest fapt a fost luat în calcul de judecători la stabilirea daunelor morale, firma de asigurări urmând să plătească 60.000 de euro cu acest titlu.

Sentinţa Judecătoriei a fost contestată de inculpat, de victimă şi de firma de asigurări, dosarul intrând pe rolul Curţii de Apel. Această instanţă urmează să reia dosarul pe 15 noiembrie. 

Comentarii