De Sănătate

Punem punctul pe știi

O nouă generaţie de rezidenţi se pregăteşte să susţină examenul de specializare în ATI

sâmbătă, 19 august 2023, 01:50
1 MIN
 O nouă generaţie de rezidenţi se pregăteşte să susţină examenul de specializare în ATI

Până la finalul lunii august, medicii rezidenţi din Iaşi, care îndeplinesc condiţiile şi doresc să susţină examenul pentru obţinerea titlului de medic specialist în Anestezie şi Terapie Intensivă, trebuie să depună dosarele la Direcţia de Sănătate Publică până la finalul anului. 

Astfel, aceştia vor deveni medici specializaţi în domeniul lor, cu parafă şi vor avea acelaşi statut precum mentorii lor din unităţile medicale. Anunţul este valabil pentru medicii care finalizează pregătirea în rezidenţiat până pe 31 decembrie 2023, iar examenul va fi organizat în perioada septembrie – noiembrie din acest an.

„Candidaţii care finalizează pregătirea în perioada cuprinsă între 1 ianuarie 2024-31 martie 2024 inclusiv, vor depune sau transmite prin servicii poştale dosarele de înscriere. Cadrele didactice şi de cercetare ştiinţifică medicală, precum şi specialiştii aflaţi la a doua specialitate în regim cu taxă, vor depune sau transmite prin servicii poştale dosarele de înscriere în aceeaşi perioadă”, se precizează în metodologie.

Înscrierile se fac în fiecare zi, de luni până joi, în intervalul 09.00 – 14.00, iar vineri doar până la ora 13.00. Cu această ocazie, vor fi suplimentate rândurile uneia dintre specializările de medicină cu cel mai mare deficit, cu noi specialişti, care vor începe să profeseze începând cu 2024 în unităţile medicale cu care vor încheia contract de muncă. Nu toţi rezidenţii vor lucra în spitalele unde şi-au desfăşurat pregătirea. 

Comentarii