O schemă pentru doi ani de închisoare: urmărit de poliţie, un şofer s-a aruncat pe bancheta din spate a maşinii

marți, 28 noiembrie 2023, 02:50
2 MIN
 O schemă pentru doi ani de închisoare: urmărit de poliţie, un şofer s-a aruncat pe bancheta din spate a maşinii

În faţa pericolului de a fi prins conducând fără permis, un şofer s-a aruncat pe bancheta din spate a maşinii, pentru a putea susţine că nu el se afla la volan. Femeia care se afla cu el nu a mai apucat să îi ia însă locul. De altfel, stratagema era inutilă. Camerele video din oraş îl surprinseseră aflat la volan.

Ionuţ Tîmpescu nu conducea pentru prima oară fără permis. În iunie 2019, el fusese condamnat pentru conducere fără permis şi conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului la un total de 2 ani şi 6 luni de detenţie. Fusese liberat în 2021, cu un rest rămas de executat de 38 de zile. Cu toate acestea, în seara zilei de 9 august anul trecut, el se afla din nou la volanul unui VW. Camerele video l-au surprins coborând din maşină în faţa Family Market Miroslava, intrând în magazin, iar apoi plecând din nou, tot la volan. La vederea unui echipaj de poliţie, a virat spre strada Stadionului, ceea ce a atras atenţia oamenilor legii. Aceştia au plecat în urmărirea lui, ajungându-l în scurt timp. Pe strada Stadionului, poliţiştii au văzut VW-ul oprit în diagonală, pe carosabil. Locul şoferului era gol. În schimb, pe bancheta din dreapta se afla o femeie, iar pe cea din spate, Tîmpescu.

Pe parcursul urmării penale, bărbatul nu a dat nicio declaraţie, folosindu-se de dreptul la tăcere. În faţa magistraţilor Judecătoriei însă, a recunoscut că se aflase la volan, fără a avea permis. El a explicat că fusese nevoit să se urce la volan, grăbindu-se să cumpere medicamente şi alimente pentru nepoata sa, în vârstă de 2 luni, care avea polipi. Nu a putut aduce însă nicio probă în sprijinul celor afirmate. Dimpotrivă, imaginile şi mărturiile aflate la dosar arătau că mersese pur şi simplu la cumpărături, nu că ar fi condus obligat de o stare de necesitate.

În stabilirea pedepsei, judecătorii au luat în calcul vârsta de 35 de ani a şoferului, faptul că se ocupa de îngrijirea copiilor şi părinţilor, fiind integrat în societate. Pe de altă parte însă, starea de recidivă în care se afla făcea obligatorie o condamnare cu executarea în regim de detenţie. El a fost condamnat la doi ani de închisoare. După executarea pedepsei, nu va mai ava dreptul să conducă autovehicule încă doi ani. Sentinţa Judecătoriei a rămas definitivă, apelul lui Tîmpescu fiind respinsă de Curtea de Apel.

Comentarii