O singură probă scrisă la gradul didactic. DIn start este posibilă o notă de 10

vineri, 05 iunie 2020, 11:41
2 MIN
 O singură probă scrisă la gradul didactic. DIn start este posibilă o notă de 10

Cadrele didactice care sunt înscrise la examenele de acordare a gradelor didactice în anul școlar 2019-2020 vor avea condiții speciale.
 

Cei înscriși la examenul de acordare a gradului II în sesiunea 2020 nu vor mai fi nevoiți să susțină inspecția specială. Acestora li se va acorda prin recunoaștere și echivalare nota zece, în cazul în care la una dintre inspecțiile curente candidatul a obținut calificativul „Foarte bine”, sau nota nouă, dacă la ambele inspecții curente candidatul a obținut calificativul „Bine”. Pentru sesiunea de examen 2020, candidații vor susține o singură probă, scrisă, care conține elemente de pedagogie, psihologie și elemente de metodica specialității. Această probă va fi susținută în ultima săptămână din luna august, în baza planificării fiecărui centru de perfecționare, cu respectarea măsurilor de distanțare socială și securitate sanitară.

În cazul examenului de acordare a gradului didactic I, sesiunea 2020, candidații care nu au susținut inspecția specială nu o vor mai susține. În perioada suspendării cursurilor, susținerea lucrării metodico-științifice pentru acordarea gradului didactic I va fi susținută online, până pe 12 iunie, în prezența comisiei de examinare. Susținerea online a lucrării va fi înregistrată și arhivată la dosarul candidatului, la nivelul centrului de perfecționare.

Conform unui document al Inspectoratului Școlar Județean Arad, candidații programați să efectueze prima inspecție curentă în anul școlar 2019-2020 „vor putea efectua această inspecție în același an în care depun dosarul de înscriere, dar anterior depunerii acestuia”, iar cei programați să efectueze a doua inspecție curentă în anul școlar 2019-2020 „vor putea efectua această inspecție în semestrul I al anului școlar 2020-2021”.

Comentarii