O vestită colecţie berlineză de artă video poate fi vizionată diseară la Iaşi, la Teatrul Cub

marți, 24 octombrie 2023, 01:50
1 MIN
 O vestită colecţie berlineză de artă video poate fi vizionată diseară la Iaşi, la Teatrul Cub

O serie de lucrări de artă video din colecţia Neuer Berliner Kunstverein (n.b.k.) vor putea fi vizionate în cadrul evenimentului „Screening de artă video din colecţia n.b.k.”. Seara de proiecţii video are loc marţi, 24 octombrie, de la ora 19:00, în Sala Teatru Cub, şi va aduce în prim-plan o selecţie de opere semnate de artişti consacraţi.

Directorul n.b.k., Marius Babias, va fi prezent la eveniment şi va împărtăşi publicului o perspectivă unică asupra lucrărilor expuse. Prin prezentarea şi analiza operelor semnate de artişti de renume, precum Richard Serra, Mona Hatoum, Hito Steyerl, Trevor Paglen şi Alexandra Pirici, acesta va pune în lumină modul în care arta contemporană interacţionează cu tehnologia şi reflectă aspecte semnificative ale societăţii moderne. După proiecţia lucrărilor, publicul este invitat să participe la o sesiune de întrebări şi răspunsuri.

Marius Babias, curator şi teoretician de artă, a luat Premiul Carl Einstein pentru critică de artă în anul 1996. Între 1997 şi 2001, Marius Babias a predat în calitate de profesor invitat Teoria artei şi Intermediere de artă la Städelschule Frankfurt am Main şi la Center for Contemporary Art Kitakyushu, Japonia. Este editor al mai multor publicaţii despre arta contemporană şi teoria artei, precum şi autor a numeroase cărţi.

Evenimentul este inclus în proiectul „Recode: artă şi tehnologie în context transumanist”, fiind organizat de Asociaţia Culturală AltIaşi, şi reprezintă o oportunitate de a explora intersecţia dintre artă şi tehnologie.

Comentarii