O zbenghiuială într-o cambuză îi face zile fripte lui Peni Hill. Iacătă cum!

miercuri, 12 ianuarie 2022, 02:50
3 MIN
 O zbenghiuială într-o cambuză îi face zile fripte lui Peni Hill. Iacătă cum!

Văleleu, dragilor, veşti tare triste pentru unii din târg avem pe astăzi, veşti despre zona de interes a lui Peni Hill, cel care are deja două dosare la activ şi care, din cauza zbenghiuielilor în călduri ale altora, s-ar putea să se mai trezească cu o belea mare pe cap la care chiar că nu se gândea nimeni. 

Dar, mai concret despre ce-ar fi vorba? Haideţi să o luăm mai metodic, ca să nu ne scape vreun amănunt. Căci, zice-se, aicea toate-s importante. Aşadar, cetiţi în rândurile de mai jos!

Scena 1, Tablou 1

Vă mai amintiţi de descinderea unei echipe de anchetatori ai DNA, prin toamnă, atât la Cejeul lui Paralexe cât şi la şcoala popolară din subordinea acestuia, condusă de Vlăduţ Moşu? Ei bine, nu ne interesează acum pe moment ce căutau atunci anchetatorii, zice-se că ceva cu angajări pe ochi frumoşi, ci am vrea să vă spunem altceva astăzi, legat de acea descindere.

Zice-se că, pe lângă cele două percheziţii, procurorii au poposit şi la un apartament cochet într-un complex de lux din zona Tudor, undeva prin spatele Lidl&Kaufland, acolo unde locuieşte cu chirie Moşul nostru de mai sus. Iar de aicea, zice-se, s-a plecat cu ceva sacoşe pline cu obiecte ridicate, printre care electronice cu memorii şi altele. Dar nici asta nu e aşa de haios, ci mai degrabă peste cine au dat acolo anchetatorii, când au bătut la uşă şi au strigat că, dacă nu li se deschide, sparg broasca. Haideţi aşadar să trecem la tabloul următor!

Scena 1, Tablou 2

Ei bine, aicea anchetatorii aveau să aibă parte de una bucată surpriză babană de babană, când au văzut cine le-a deschis uşa. Nu, nici pe departe, nu era Vlăduţ Moşu, ci un personagiu aparent fără nicio legătură, aflat acolo cu gagica la un separeu intim. Este vorba de un important biznisman din târg, patron al unei şi mai importante şi cunoscute firme, un personagiu foarte bun şi foarte vechi amic cu Peni Hill al nostru de mai sus.

Fireşte, anchetatorii nu aveau treabă nici cu el şi nici cu gagica: i-au dat pe amândoi la o parte, au intrat, au luat tot ce era la vedere şi aveau scris în fişă că trebuie ridicat, după care şi-au cerut scuze de deranj, au comandat să se continuie activitatea şi au plecat. Numai că, printre chestiunile ce trebuiau ridicate, a fost cică şi telefoanele mobile din cameră, şi oricât a zis biznismanul nostru că ăla e telefonul lui, că aia şi ailaltă, că anchetatorii l-au ridicat şi sigilat fără nicio remuşcare, că aşa aveau scris: tot ce este în cameră, nu contează al cui e. Toate bune şi frumoase, mai departe? Ei, aş: da’ de unde: ia’n cetiţi mai departe!

Scena 2, Tablou 1

Vă daţi seama că, de atunci, biznismanul nostru amic de bisnisuri grele cu Peni nu mai mare somn noaptea, când ştie că atâtea convorbiri naşpa sunt acum la DNA, pe un raft? Aşa că, poftim: somn uşor!

**** PONT ****

Materialele de mai sus sunt o parodiere umoristică a realităţilor ieşene şi naţionale, realităţi care sunt tratate la modul cel mai serios în articolele de news ale ediţiei noastre. Orice asemănare cu oameni şi fapte din viaţa reală poate fi, aşadar, pur întâmplătoare.

Comentarii