Oameni şi istorie

vineri, 30 decembrie 2022, 02:50
1 MIN
 Oameni şi istorie

A devenit o tradiţie să propunem colaboratorilor de la pagina de Opinii o temă de meditaţie la sfârşitul fiecărui an. Anul acesta, ne-am gândit că ar fi interesant să decupăm pentru cititori personaje care fac istorie în aceste timpuri, însoţite de meditaţii asupra rolului şi a relaţiei dintre indivizi şi curente de gândire care dau forme evenimentelor mari.

„Oameni şi istorie – portrete din vremurile de acum” este subiectul la care ne-am oprit. Că au roluri benefice sau nefaste, că sunt politicieni, oameni de afaceri, oameni de ştiinţă, artişti sau reprezentanţi ai societăţii civile contează mai puţin, câtă vreme acţiunile lor au impact semnificativ în societate.

Pot fi personalităţi de pe scena mondială, continentală, naţională sau chiar locală, cu prezenţă solidă în lumea fizică, dar şi cea virtuală. Zelensky, Putin, Xi Jinping, Elon Musk, Mark Zuckerberg, Donald Trump, Greta Thunberg s-ar califica lesne pentru această listă, dar câţi alţii nu mai sunt?

Istoria se desfăşoară sub ochii noştri, iar la sfârşit de an am rugat colaboratorii paginii de Opinii să-i caracterizeze personajele.

Textele pot fi citite la rubrica "Opinii" a ziarului, dar si in sectiunea special infiintata "Oameni si istorie".

Comentarii