Parfumul tau arabesc. Aromele care il fac atat de misterios (P)

marți, 22 februarie 2022, 13:33
3 MIN
 Parfumul tau arabesc. Aromele care il fac atat de misterios (P)

Parfumurile arabesti au acel aer misterios, magic. Chiar daca vorbim de parfum arabesc de dama sau parfum arabesc de barbat, mirosurile sunt speciale, dau o stare de bine, sunt indraznete dar delicate, se potrivesc de minune purtatorului, de cele mai multe ori creand o senzatie de poveste.

De-a lungul timpului aromele orientale folosite in creerea parfumurilor arabesti au fost foarte appreciate, si chiar daca maiestrii parfumieri au fost obligati sa tina pasul cu schimbarea, cu modernul, totusi si astazi putem resimti traditia in fiecare parfum arabesc de dama sau parfum arabesc de barabat.

Misterioasele parfumuri arabesti sunt vestite in intreaga lume datorita aromei de lemn de agar, cunoscuta ca si aroma de oud. Aroma de oud provine de la copacul de agar, care este infectat de o ciuperca, astfel rezultand o rasina care se imbiba in lemnul copacului. Cu cat lemnul este mai infectat cu atat este mai valoros.

Aroma de oud are un miros oriental distinct, care variaza de la miros animalic, chiar de piele sau usor afumat, la un  miros dulce, caramelizat, de fructe confiate, un miros intunecat, folosit astazi in parfumerii, cofera parfumului un miros puternic, longevitate, persistent, dar si o personalitate de neegalat.

Aroma de oud este folosita atat in parfum arabesc de dama cat si parfum arabesc de barbat, fiind considerat “ Placerea vinovata a parfumierului”.

Aroma de mosc este mirosul regasit foarte des in parfumurile arabesti, are rolul de a calma ingredient cu mirosuri puternice si grele, datorita mirosului de prospetime, de curat, un miros proaspat cremos, dar de asemenea ofera longevitate parfumului fiind deseori folosit si ca si fixativ natural al parfumului. In cultura araba, uleiul de mosc, mosc Tahara, in traducere mosc pur este folosit atat ca si parfum cat si in igiena intima, fiind considerat un foarte bun dezinfectant.

O alta aroma foarte des regasita in parfumurile arabesti este aroma de ambra, folosita atat pentru parfum arabesc de dama cat si parfum arabesc de barbat, in melanj cu alte arome orientale, ambra aduce acel miros oriental rasinos, usor citric. Ambra este folosita si pentru a fixa si a conferi o persistent cat mai indelungata parfumului arabesc.

Aroma de trandafir de Taif, de neegalat, este regasita deseori in parfum arabesc de dama cat si in parfum arabesc de barbat, in combinatii cu arome de lemn de agar – oud, cu arome de mosc, cu arome de miere, sau miros de vanilie, in parfumuri arabesti cu miros floral, oriental, lemnoase sau chiar parfumuri arabesti cu miros gourmand.

O alta aroma foarte apreciata dar si foarte folosita in parfum arabesc de dama si parfum arabesc de barbat este mirosul de iasomie, un miros dulce, cremos, floral, exotic. Aroma de iasomie este folosita in general in parfum arabesc de dama, acestea devenind senzuale si inconfundabile. Dar este folosita si in parfum arabesc de barbat, pentru a indulci in general arome dure, aspre de piele, bergamota, piper, oud, cedru, etc.

Arome gurmande de miere, fructate, vanilie, zahar si condiment, regasim in foarte multe parfumuri arabesti de dama si parfumuri arabesti de barbat. Aceste arome oriental sunt considerate de marii parfumieri afrodisiace, alaturi de aroma de oud, aroma de ambra, etc.

Aroma de patchouli, un miros greu, intunecat, de pamant este foarte apreciat si cerut de purtatorii de parfum arabesc de dama sau parfum arabesc de barbat. Deoarece aroma de patchouli confera acel “je ne sais quoi” parfumului oriental. Acel miros finistat, elegant si rafinat.

Si aroma de tamaie este folosita des in parfum arabesc de dama si parfum arabesc de barbat. Cea ,ai folosita tamaie este boswellia sacra cunoscuta si ca tamaie de Yemen. Aroma de tamaie este un bun fixativ al parfumului, dar ofera si un miros deosebit si o energie pozitiva, o stare de bine.

Parfumurile arabesti au mirosuri versatile, de la fresh, floral, dulci, orientale, la lemnoase sau dulci , gurmande. Exista un parfum arabesc de dama sau un parfum arabesc de barbat potrivit pentru fiecare dintre noi.

Incercati parfumuri arabesti la Dubai Aromas. Ro. Va oferima livrare gratuita la comenzi de peste 100 lei, si o gama vasta de parfum arabesc de dama si parfum arabesc de barbat, esente orientale de parfum si tamaie arabeasca, pe gustul fiecaruia.

 

Comentarii