Patru maeştri ai domeniului artistic au vorbit cu ieşenii la Universitatea de Arte

vineri, 25 ianuarie 2019, 02:56
1 MIN
 Patru maeştri ai domeniului artistic au vorbit cu ieşenii la Universitatea de Arte

Universitatea de Arte „George Enescu“ din Iaşi a organizat miercuri, 23 ianuarie, de la ora 16.00, în sala Studio Teatru a instituţiei de învăţământ superior, o importantă conferinţă cu tema „Cum se construieşte o carieră artistică astăzi. Mărturii ale Maeştrilor“. La aceasta au fost invitate patru personalităţi, vârfuri în domeniile lor de activitate artistică, fiind vorba despre actriţa Mihaela Arsenescu Werner, violoncelistul Dan Prelipcean, violonistul Bujor Prelipcean şi regizorul Alexa Visarion.

Cei patru au vorbit timp de câteva ore între ei şi cu cei doi moderatorii, interacţionând şi cu publicul din sală, dezbătând cele mai mari dificultăţi în formarea unei cariere noi, aducând propriile exemple.

Evenimentul a fost organizat în cadrul unui ciclu similar de conferinţe doctorale, un proiect al universităţii iniţiat şi susţinut de prof.dr. Gheorghe Duţică, director al Consiliului Studiilor Universitare de Doctorat.

„Prin desfăşurarea acetor conferinţe, instituţia noastră organizatoare de studii universitare de doctorat se doreşte a fi un forum al cercetării de elită din România şi din străinătate, fiind deschisă participării tuturor celor care doresc să exprime idei, concepţii, puncte de vedere inedite cu privire la diferite domenii de vârf ale cunoaşterii ştiinţifice şi artistice“, au precizat organizatorii.

Publicitate și alte recomandări video

Comentarii