Patru școli și licee ieșene trec pe cursuri online. Noi cazuri de îmbolnăviri printre elevi și profesori

sâmbătă, 17 octombrie 2020, 01:57
2 MIN
 Patru școli și licee ieșene trec pe cursuri online. Noi cazuri de îmbolnăviri printre elevi și profesori

Patru unităţi şcolare din municipiul Iaşi, printre care şi un liceu de elită, au solicitat în cursul zilei de ieri trecerea în scenariul roşu şi învăţarea exclusivă în mediul online pentru cinci clase de elevi, fiind raportate mai multe cazuri de îmbolnăvire cu Covid-19 în rândul elevilor.

Şcoala Gimnazială "Alexandru cel Bun" a solicitat întreruperea cursurilor pentru două clase de elevi, a II-a D şi a V-a E, doi elevi de la această unitate de învăţământ fiind diagnosticaţi pozitiv. Tot doi elevi au fost confirmaţi cu noul coronavirus la Colegiul Naţional "Costache Negruzzi" din Iaşi, aceştia fiind colegi în clasa a IX-a E, unitatea de învăţământ solicitând întreruperea predării "faţă în faţă" la nivelul acestei clase.

Alături de aceste două unităţi şcolare se numără şi Liceul Tehnologic Economic "Virgil Madgearu" din Iaşi, cu un elev din clasa a XII-a H confirmat pozitiv, dar şi Şcoala Gimnazială "Alexadru Russo" Iaşi, unde a fost confirmat pozitiv un elev din clasa a III-a B. Unităţile şcolare au solicitat trecerea la învăţarea exclusiv online pentru 14 zile la nivelul claselor la care au fost descoperite noi cazuri de îmbolnăvire.

La nivelul celor patru unităţi de învăţământ în care au fost raportate noi cazuri s-a dispus izolarea celor confirmaţi pozitiv, s-a dispus igienizarea tuturor spaţiilor din şcoală, iar personalul unităţii de învăţământ a fost reinstruit cu privire la regulile de igienă personală şi de protecţie.

În cursul zilei de ieri, la nivelul întregului judeţ, erau 15 unităţi şcolare în scenariul roşu, elevii acestor şcoli învăţând exclusiv în sistem online, şi 102 clase de la mai multe şcoli din judeţ care se aflau în acelaşi scenariu roşu. 

Comentarii