Patru spitale mobile vor fi instalate în Iași pe durata vizitei Papei Francisc

joi, 30 mai 2019, 10:35
2 MIN
 Patru spitale mobile vor fi instalate în Iași pe durata vizitei Papei Francisc

Trei spitale mobile vor fi instalate în Capitală, nouă în Harghita, patru în Iași, în timp ce în Blaj vor fi amplasate șapte puncte de prim-ajutor, pe durata vizitei Papei Francisc în România.

Inspectoratul General pentru Situații de Urgență anunță că în cele patru zone din ţară în care Papa Francisc va oficia slujbe religioase și se va întâlni cu pelerinii se vor afla echipaje de pompieri şi paramedici SMURD care pot acorda sprijin și prim-ajutor. Atât credincioșii, cât și localnicii pot solicita şi primi asistență medicală de urgență în punctele de prim-ajutor şi la spitalele mobile SMURD care vor fi amplasate în aceste zone.

De asemenea, autoritățile îi avertizează pe pelerini să aibă îmbrăcăminte adecvată, în condițiile în care în zilele următoate se anunță ploi torențiale și vijelii. Oamenii sunt sfătuiți ca, în cazul unor fenomene meteorologice extreme, să se îndepărteze de copaci, stâlpi de electricitate sau panouri publicitare şi să se adăpostească în interiorul clădirilor ori al altor spații publice.

La Iași vor fi amplasate patru spitale mobile și puncte de prim-ajutor în următoarele puncte:

  • Catedrala Catolică;

  • În parcarea de lângă Prefectură;

  • Pe strada Palat (în partea stângă a Palatului Culturii);

  • Pe strada Anastasie Panu (în partea dreaptă a Palatului Culturii).

Programul de la Iași:

  • În jurul orei 17.00, Papa ajunge cu elicopterul pe aeroportul din Iași. La 17.25, face o vizită la Catedrala Romano-Catolică din Iași

  • 17.45 – Papa se va întâlni, la Palatul Culturii, cu tinerii și familiile și va susține un nou discurs. În cursul serii, Papa Francisc se întoarce cu avionul la București.

hotnews.ro

Comentarii