De Business

Punem punctul pe știi

Patru zile la Cluj, cât o lună în Monaco. Efectul UNTOLD asupra chiriilor și tarifelor de cazare

miercuri, 16 iunie 2021, 21:10
1 MIN
 Patru zile la Cluj, cât o lună în Monaco. Efectul UNTOLD  asupra chiriilor și tarifelor de cazare

După mai bine de un an de pandemie, de perioade în care au stat închiși în case, fără posibilitatea de a călători sau de a se bucura de festivalurile lor preferate, românii sunt mai dornici ca niciodată să participe la evenimentele cărora le-au simțit lipsa în această perioadă.

UNTOLD este cel mai mare festival de muzică din România, dacă nu cumva cel mai mare eveniment public din România din ultimii ani. Sute de mii de fani ai festivalului și ai artiștilor care participă în fiecare an se îngrămădesc în cel mai mare oraș transilvănean. Cu această ocazie, cei mai mulți au nevoie de cazare, așa că atât unitățile hoteliere cât și proprietarii de apartamente profită de această ocazie și „umflă” prețurile chiriilor și tarifelor de cazare.

Am intrat pe site-urile de închirieri și am aplicat pentru două persoane și patru nopți în intervalul 9-13 septembrie. Adică să prindem patru nopți de cazare. Rezultatele sunt descuranjante. Majoritatea anunțurilor de cazare pentru această perioadă au mențiuni prin care potențialii doritori sunt „avertizați” că au mai rămas doar câteva unități disponibile. În unele cazuri s-a ajuns chiar la ultima unitate disponibilă.

Cele mai mici prețuri nu prea coborau sub 1.700 de lei. Cea mai ieftină ofertă era pentru o cameră triplă, cu baie comună, dotată cu trei paturi de o persoană. La urma urmei, nici nu-ți trebuie mai mult. Mai sunt câteva oferte între 2.000 și 3.000 de lei, după care decolează și ajung la un nivel exagerat.

Mai mult, pe wallstreet

Comentarii