Paznicii bătăuşi de la club Manhattan şi bătaia de pe scenă: ce sentinţe au primit scandalagiii

joi, 02 iulie 2020, 01:49
2 MIN
 Paznicii bătăuşi de la club Manhattan şi bătaia de pe scenă: ce sentinţe au primit scandalagiii

Curtea de Apel Iaşi a condamnat definitiv, ieri, doi bărbaţi care au fost acuzaţi de purtare abuzivă.

Valeriu Macovei a fost condamnat la 2 ani şi 6 luni de închisoare cu executare, în cazul său fiind revocată şi suspendarea unei pedepse mai vechi. Dumitru Creţu a fost condamnat la 1 an de închisoare cu suspendare.

Cei doi ar fi comis faptele, potrivit anchetatorilor, în noaptea de 6 spre 7 iunie 2014. Atunci, în jurul miezului nopţii, un grup de prieteni se afla în clubul Manhattan din campusul Tudor Vladimi­rescu, pentru a sărbători ziua de naştere a unuia dintre ei.

Cititi si: Scandal cu săbii ninja într-un club de manele. Nu le-au plăcut dedicaţiile

„După ce au comandat şi au consumat alcool, persoanele vătămate, neavând loc la mese, în local fiind aglomerat, au mers pe ringul de dans unde, fiind sub influenţa băuturilor alcoolice, s-au manifestat în mod liber, C.I.O. dansând şi având o sticlă de bere desfăcută în mâna dreaptă, pe care o ţinea ridicată“, se arată în motivarea primei instanţe.

Din acest motiv, la un moment dat, la grupul de prieteni a mers agentul de pază Dumitru Creţu, care a luat unul dintre clienţi şi l-a scos afară din club. Prietenii petrecăreţilor au fost nemulţumiţi, iar amicul lor evacuat a intrat din nou în club, discutând pe hol cu celălalt agent de pază, Valeriu Macovei.

În scurt timp, între grupul de clienţi şi agenţii de pază a izbucnit un conflict, timp în care agenţii au pulverizat cu spray lacrimogen şi i-au lovit pe clienţi. Agresiunile ar fi continuat şi afară, ba chiar şi într-un grup sanitar din căminul T18. Unul dintre tinerii bătăuşi a suferit în acea seară o fractură de claviculă, având nevoie de 45-50 de zile de îngrijiri medicale.

Comentarii