Paznicul de la „Elena Doamna” care a făcut scandal, judecat pentru ultraj

joi, 12 august 2021, 01:49
2 MIN
 Paznicul de la „Elena Doamna” care a făcut scandal, judecat pentru ultraj

Un paznic al Spitalului "Elena Doamna" este cercetat penal după ce a ameninţat cu moartea un şef al unităţii medicale, iar pe poliţiştii chemaţi în ajutor i-a ameninţat cu bătaia.

Întregul scandal s-a petrecut la finalul lui iunie 2021, când paznicul Daniel Răileanu a intrat în tură. Bărbatul în vârstă de 45 de ani a purtat o discuţie contradictorie cu unul dintre şefii personalului de spital, iar cearta petrecută în curtea unităţii medicale s-a lăsat cu înjurături şi ameninţări dintre cele mai grave.

Răileanu a ameninţat-o cu moartea pe persoana vătămată A.N.R. Speriată de ameninţările primite, femeia a sunat la poliţie şi a cerut intervenţia oamenilor legii. Ajunşi la locul scandalului, cei doi poliţişti ai echipajului au avut parte de acelaşi tratament din partea lui Răileanu, pe care i-a ameninţat cu bătaia în văzul tuturor.

Alaltăieri, pe 10 august, procurorii ieşeni l-au trimis în judecată pe Daniel Răileanu pentru trei ilegalităţi: purtare abuzivă şi două infracţiuni de ultraj asupra celor doi poliţişti. Bărbatul de 45 de ani a fost trimis în judecată sub control judiciar.

"În această cauză penală, procurorul Parchetului de pe lângă Judecătoria Iaşi a dispus trimiterea în judecată, sub control judiciar, a inculpatului Răileanu Daniel, în vârstă de 45 de ani, pentru săvârşirea unei infracţiuni de purtare abuzivă, prevăzută de articolul 296, alineatul 2, şi a două infracţiuni de ultraj, prevăzute de articolul 257, alineatul 1 şi alineatul 4, ambele din Codul Penal. Ameninţările adresate au fost de natură să creeze o stare de temere", a precizat Simon Rotundu, prim-procuror adjunct în cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Iaşi. 

Comentarii