Petra Vlhova înclină balanţa

luni, 04 ianuarie 2021, 02:43
2 MIN
 Petra Vlhova înclină balanţa

 

Schioara din Slovacia a câştigat slalomul de la Zagreb, în care Mikaela Shiffrin s-a clasat doar a patra

Sportiva slovacă Petra Vlhova şi-a consolidat poziţiile de lider în Cupa Mondială de schi alpin şi în ierarhia generală a disciplinei slalom, după ce s-a impus, duminică, în cursa de la Zagreb. Vlhova a obţinut a 18-a a sa victorie în Cupa Mondială, fiind urmată în clasament de Katharina Liensberger (Austria), la cinci sutimi, şi de elveţianca Michelle Gisin, la 22 de sutimi. Americanca Mikaela Shiffrin, triplă câştigătoare a Marelui Glob de Cristal, a sosit a patra. Vlhova a câştigat şase din ultimele şapte curse de slalom, suferind singura înfrângere săptămâna aceasta, la Semmering (Austria), când victoria a revenit elveţiencei Michelle Gisin.

Vlhova a evoluat impecabil în prima manşă şi mai puţin bine în cea de-a doua. „Cred că, în goana după victorie am împins cam mult în manşa a doua. Mă temeam săâmi risipesc şansele după ce am rulat atât de bine în prima” a spus Vlhova. Interesant este că din ianuarie 2017, toate cursele de slalom din Cupa Mondială au fost câştigate fie de Shiffrin, fie de Vlhova, cu o singură excepţie, petrecută marţea trecută, la slalomul de la Semmering, probă câştigată de Michelle Gisin.

În clasamentul general al Cupei Mondiale, după 11 din cele 32 de curse, Petra Vlhova conduce cu 615 puncte, urmată de Michelle Gisin, 487 puncte şi Mikaela Shiffrin, 385 puncte Vlhova este lider şi în clasamentul Cupei Mondiale de slalom, după patru din cele nouă etape, cu 350 puncte, urmată de Michelle Gisin, 285 puncte, Katharina Liensberger, 280 puncte şi Mikaela Shiffrin, 235 puncte. Slalomul de la Zagreb a avut loc la câteva zile după ce un cutremur puternic a lovit partea centrală a Croaţiei. Organizatorii evenimentului alpin vor dona 10% din încasări celor rămaşi fără locuinţe în urma seismului.

 

 

Comentarii