Plan diabolic al soacrei: spânzurarea ginerelui cu o frânghie de 4 metri

sâmbătă, 28 august 2021, 01:56
3 MIN
 Plan diabolic al soacrei: spânzurarea ginerelui cu o frânghie de 4 metri

Și ea, şi fiica au fost răsplătite pentru "operaţiunea" dată peste cap de poliţişti cu câte doi ani de închisoare cu executare. Nepotul care trebuia să execute planul le-a dat pe femei pe mâna anchetatorilor

O soacră a pus la cale asasinarea ginerelui său, cu gândul la cele două case pe care fiica sa urma să le moştenească. Un nepot urma să-l spânzure pe ginere într-o pădure, mascând astfel crima într-o sinucidere. Bătrâna cumpărase chiar şi o frânghie nouă albă, lungă de 4 metri, special pentru operaţiune. Doar că nepotul nu intenţionase niciun moment să comită crima, şi a povestit totul poliţiei. Mama şi fiica au fost trimise împreună în judecată pentru încercarea de a determina comiterea unei infracţiuni. Judecătoria Bârlad a dat sentinţe de condamnare, supuse acum controlului Curţii de Apel ieşene.

Spre sfârşitul lunii martie, B.C. s-a întâlnit cu mătuşa sa, Maria Bichineţ. Aceasta i-a spus că a discutat cu fiica sa, Laura Lefter, şi că au plănuit să-l plătească cu 5.000 de lei pentru a-l ucide pe soţul acesteia sau pentru a găsi pe altcineva care să o facă. După două zile, femeia şi-a sunat nepotul, pentru a-i repeta propunerea. Telefonic, Lefter l-a asigurat că are la ea banii. I-a explicat că nu se mai înţelege cu soţul, care o agresează fizic şi că acesta are acte pe numele său atât pentru casa în care locuiesc, cât şi pentru casa Mariei Bichineţ, iar femeile ar vrea să le vândă. A doua zi, un nou telefon, Bichineţ întrebându-l insistent pe B.C. dacă a găsit pe cineva. A fost momentul în care nepotul şi-a dat seama că nu e de glumă, şi s-a hotărât să anunţe poliţia. I-a spus mătuşii că va face crima, dar să-l aducă cumva pe ginere într-o zonă pustie dintre două sate. Bichineţ şi-a asigurat nepotul că va primi imediat 3.000 de lei şi încă 5.000 după ce va vine una dintre case.

Pe 31 martie, scenariul "sinuciderii" era stabilit. Nepotul i-a făcut o vizită mătuşii, care a scos de sub o pernă o funie lungă de 4 metri, cumpărată special pentru operaţiune. La apariţia Laurei Lefter, B.C. a întrebat-o dacă are banii. Aceasta i-a răspuns că nu-i poate da pe loc decât 1.500 de lei, dar îi va da după realizarea planului încă 1.500 de lei. În acest moment, în scenă au intrat poliţiştii. Telefoanele celor trei erau urmărite de două zile, existând deja suficiente probe pentru ca dosarul să poată fi predat procurorilor.

Procesul nu a durat mult. Procedurile din camera preliminară au durat aproape trei luni. Dezbaterile propriu-zise s-au terminat în două termene de judecată, desfăşurate în această lună. Pe 18 august a şi fost dată sentinţa. Încadrarea juridică stabilită de procurori le făcea pe cele două femei pasibile de închisoare pe un termen de la 1 la 5 ani sau de amendă. Magistraţii Judecătoriei Bârlad au decis pedepsirea celor două femei la câte 2 ani de închisoare, cu executarea în regim de detenţie. Contestaţia depusă de mamă şi fiică a intrat pe rolul Curţii de Apel, aceasta urmând să analizeze cazul pe 22 septembrie.

Comentarii