PNL i-a luat în calcul pe Siegfried Mureşan şi Adina Vălean pentru postul de comisar european

sâmbătă, 12 octombrie 2019, 15:37
1 MIN

Europarlamentarii liberali Siegfried Mureşan şi Adina Vălean sunt numele luate în calcul de PNL pentru propunerea de comisar european din partea României, au declarat pentru G4Media.ro surse de la vârful partidului. Potrivit acestora, prima opţiune este Siegfried Mureşan, europarlamentar la al doilea mandat şi vicepreşedinte al Partidului Popular European (PPE), principala formaţiune politică din Parlamentul European (PE).

Adina Vălean este opţiunea a doua pentru cazul în care preşedinta aleasă a Comisiei Europene (CE), Ursula von der Leyen, ar insista cu păstrarea cotei de gen solicitată în debutul procesului de formare a Comisiei, au mai explicat sursele citate.

”Siegfried Mureşan are toate şansele să fie acceptat. Este unul dintre cei mai buni şi mai bine văzuţi europarlamentari din PE. În 2014, România a propus o femeie, în persoana Corinei Creţu, la solicitarea lui Jean Claude Juncker. Nu putem noi fi mereu constrânşi să nominalizăm o femeie. Pe de altă parte, Ursula îşi poate asuma fără probleme să ceară votul Parlamentului şi fără a avea un număr egal de comisari femei şi bărbaţi. Până la urmă ea a propus egalitate, dar Parlamentul i-a respins două femei. Chiar dacă Franţa şi România ar nominaliza bărbaţi în locul celor două femei respinse, tot ar fi Comisia Europeană cu cel mai mare număr de femei din istorie”, a explicat un lider PNL pentru G4Media.ro.

Cititi materialul integral pe G4MEDIA

 

Comentarii