PNL Iaşi s-a lepădat rapid de Cîţu: Sus Ciucă!

vineri, 01 aprilie 2022, 01:58
2 MIN

La congresul din septembrie, liberalii ieşeni erau împărţiţi între el şi Orban. Preşedintele organizaţiei judeţene spune că „PNL trebuie să treacă la un alt nivel”.

Liberalii ieşeni au fost printre primii semnatari ai scrisorii în care preşedintelui partidului, Florin Cîţu, i se recomandă să demisioneze. Amintim că, în septembrie trecut, organizaţia ieşeană a PNL nu s-a numărat printre susţinătorii entuziaşti ai fostului premier – deşi a aprobat şi programul acestuia. Favorit a fost de departe Ludovic Orban, care, după congresul din septembrie, a părăsit partidul împreună cu câţiva parlamentari, printre care şi deputatul de Iaşi Alexandru Kocsis. Acum, liberalilor ieşeni le-a fost de ajuns o scânteie.

„Un partid este o instituţie, nu un club de pasionaţi de politică şi nu un grup de interese care îşi dispută puterea şi atât. De aceea este fundamental ca un partid politic să trăiască potrivit provocărilor timpului său. România anului 2022 este diferită de 2021. Viteza cu care ţara trebuie să facă faţă noilor provocări interne, geopolitice şi de strategie macroeconomică la toate nivelurile, este şi viteza cu care partidele politice trebuie să se adapteze”, a declarat Alexandru Muraru, preşedintele Organizaţiei PNL Iaşi.

„PNL trebuie să treacă la un alt nivel, de pregătire a anului electoral 2024. Angrenat într-o coaliţie de guvernare de largă majoritate, PNL are nevoie acum de un restart care să-i garanteze drumul, să-i seteze mecanismele politice, să-i reconstruiască toată arhitectura instituţională, politică şi electorală pentru cel mai provocator an electoral din ultimele două decenii”, a mai spus Muraru.

Dar cine îi va succeda actualului preşedinte al PNL? Alexandru Muraru vorbeşte de „cel care se află în fruntea administraţiei, care are o viziune de ansamblu asupra mersului României, care elimină blocajele sau lipsa de dialog din relaţia cu organizaţiile locale sau cu parlamentarii”.

„Să fim sinceri: un om construit într-un sistem unde disciplina, ierarhia, valorile, onoarea, demnitatea sunt cele mai puternice arme, este pregătit pentru lumea politică. Nicolae Ciucă este primul român după Regele Mihai decorat de SUA cu Legiunea de Merit, cea mai înaltă decoraţie pe care forţele armate ale SUA o pot acorda unei persoane care nu este cetăţean american. Este cea mai puternică garanţie de profesionism, performanţă, onestitate, demnitate”, a mai spus liderul PNL Iaşi.

Comentarii