Poli ar putea juca în afara Iaşului. Iată variantele luate în calcul! Concert pe stadion

joi, 18 august 2022, 12:48
3 MIN
 Poli ar putea juca în afara Iaşului. Iată variantele luate în calcul! Concert pe stadion

 După ce a beneficiat un singur meci oficial de suprafaţa de joc refăcută de pe stadionul “Emil Alexandrescu”, pentru care Primăria Iaşi a cheltuit zeci de mii de euro, echipa de fotbal Politehnica ar putea să plece din Copou pentru meciul care urmeaza! 

Anunţul a fost făcut joi, de purtătorul de cuvânt al clubului, Lucian Lucescu, într-o conferinţă de presă în care acesta a comunicat că Poli ar putea juca la Botoşani sau Piatra Neamţ importanta partidă din runda a IV-a a Ligii a II-a de fotbal, contra Concordiei Chiajna. Asta pentru că începând de astăzi şi până duminică noapte, gazonul arenei din Copou va fi ocupat de elementele necesare derulării unui concert. De regulă, astfel de manifestări generează deteriorarea serioasă a terenului. O decizie definitivă legată de meciul cu ilfovenii va fi luată luni.

Reamintim, Poli nu s-a pregătit mai bine de o lună în această vară în casa proprie, pentru efectuarea unor lucrări de reparaţie la cele două terenuri de iarbă din Copou. Pentru aceste lucrări, conform informaţiilor publicate, s-au cheltuit, cu tot cu TVA, circa 270 000 de lei, adică aproximativ 55 000 de euro!

Până la duelul cu gruparea din Chiajna, Poli va juca sâmbătă, la Dej, cu modesta echipă locală Unirea. O formaţie ai cărei titulari din câmp au avut runda trecută o medie de vârstă sub 22 de ani, antrenată de un necunoscut, Dragoş Militaru, care are 32 de ani, mai puţini decât câţiva jucători ieşeni!

În ciuda acestor elemente, antrenorul Politehnicii, Claudiu Niculescu, a considerat că meciul de la Dej va fi “foarte greu”. “Unirea e arţăgoasă, a pus probleme oricărui adversar, are omogenitate, joacă de doi ani împreună, iar terenul nu arată foarte bine” şi-a motivat afirmaţia tehnicianul, care a adăugat: “Sperăm şi avem foarte mare încredere că vom obţine victoria, victorie care ne-ar păstra în grafic. Cred că o execuţie va face diferenţa într-un meci care se anunţă de luptă. Atmosfera e bună la echipă, la antrenament jocul e în creştere, vom vedea şi la meci ce va fi. Jucătorii nu au fost afectaţi de criticile de după ultimul meci, şi-au făcut autocritica. Nu e nicio scuză că au venit târziu”.

La conferinţa de presă a fost prezent şi fotbalistul Alin Roman, care a confirmat faptul că e foarte bine din punct de vedere fizic, deşi nu s-a pregătit alături de Poli în vară. Jucătorul care avea trei meciuri oficiale în liga a doua austriacă în acest sezon înainte de a ajunge la Iaşi şi care a făcut pegătirea de vară la fostul lui club a afirmat că eşalonul doi din România este mai puternic decât cel din care a venit. În schimb, mijlocaşul a susţinut că în Austria fotbaliştii au condiţii mai bune, inclusiv salarii plătite în avans. Despre meciul de la Dej, Roman a spus: “Nu cunosc pe nimeni de la Unirea, i-am studiat săptămâna aceasta, am văzut că sunt agresivi. Vrem să progresăm în joc, mergem să luăm trei puncte”.

Disputa dintre Unirea şi Poli, de sâmbătă, va începe la ora 11:00.

Formaţiile probabile

  • Dej: Răilean – D. Pop, Burdeţ, Gîţ, D. Maftei, Ad. Pop, Chira, Coican, I. Frăsineanu, Al. Pop, Vl. Bogdan.
  • Poli: Knoflach – Martac, Lică, Tincu, Finica – Vaşvari, Marchioni – Anton, Roman, Hunte – Tomczyk.

 

 

 

Comentarii