Politehnica ieşeană, loc important într-un top internaţional

joi, 07 aprilie 2022, 22:28
2 MIN
 Politehnica ieşeană, loc important într-un top internaţional

Universitatea Tehnică „Gheorghe Asachi” (TUIASI) este singura instituţie de învăţământ superior din Iaşi aflată într-un clasament internaţional care ierarhizează universităţile pe cinci domenii de activitate. 

Astfel, Politehnica ieşeană este singura care figurează în topul realizat de către Quacquarelli Symonds, top care urmăreşte instituţiile de învăţământ superior luând în considerare cinci domenii de studiu, Inginerie şi Tehnologie, Artă şi Ştiinţe umaniste, Ştiinţele vieţii şi Medicină, Ştiinţele naturii şi domeniul Ştiinţe sociale şi Management. TUIASI este amintită la primul domeniu enumerat, Inginerie şi Tehnologie, la două specializări. Astfe, la Electrică-Electronică se află pe poziţia 450-500, iar la Inginerie mecanică pe poziţia 401-450. În funcţie de numărul de apariţii în acest top, Politehnica ieşeană este pe locul 5 la nivel naţional. „Prezenţa Politehnicii ieşene, singură sau alături de alte universităţi ieşene, în diferitele clasamente internaţionale, devine o constantă şi reprezintă efectul strategiei actuale a conducerii universităţii de a susţine, prin acordare de consultanţă sau financiar, cercetarea ştiinţifică. Practic, prezenţa în acest clasament a domeniilor menţionate, care ne aparţin, coincide cu dezvoltarea puternică a acestora la nivelul interesului economic, nu doar în România. Sunt convins că în clasamentele următoare acestor domenii li se vor alătura şi altele din universitatea noastră, deoarece investiţia în cercetare, resurse umane şi infrastructură nu îşi arată imediat rezultatele, dar reprezintă o investiţie durabilă”, a declarat prof.dr.ing. Dan Caşcaval, rectorul TUIASI.

Clasamentul Quacquarelli Symonds World University Rankings by Subject indexează 51 de specializări în cele cinci domenii majore, urmărind atât reputaţia academică, reputaţia în rândul angajatorilor, numărul de citări în lucrări de specialitate, dar şi impactul şi relevanţa la nivel internaţional în cercetare.

Comentarii