Poveste de dragoste transformată în thriller. Protagoniști, o studentă și prietenul ei

sâmbătă, 27 noiembrie 2021, 03:00
2 MIN
 Poveste de dragoste transformată în thriller. Protagoniști, o studentă și prietenul ei

O studentă a obţinut un ordin judecătoresc prin care fostul prieten nu se mai poate apropia la 100 de metri de ea.

O studentă a cerut protecţia legii împotriva fostului său iubit. Ea susţine că este hărţuită permanent de acesta, ajungând să-i fie teamă să mai iasă din casă. Magistraţii Judecătoriei au crezut-o, dar sentinţa nu o va ajuta prea mult.

Plângerea depusă în noiembrie de A.S. este de fapt a doua. În luna iunie, fata a obţinut un ordin de protecţie valabil pentru două luni împotriva lui G.G. Cu două zile înainte de expirarea ordinului însă, G.G. ar fi reînceput să o caute insistent la telefon sunând zilnic de 40-50 de ori, de pe numere necunoscute. Bărbatul s-a înscris la aceeaşi facultate cu ea şi a fost suprins în mai multe rânduri urmărind-o sau stând cu orele lângă terenul de sport al facultăţii, motiv pentru care fusese alertată şi poliţia campusului. În plus, G.G. îi hărţuia prietenele şi încerca să le dea bani pentru a afla informaţii despre ea.

Fata s-a plâns şi că G.G. încercase să îi spargă contul de socializare şi că crease numeroase conturi cu numele şi fotografiile ei. O prietenă chemată ca martor a confirmat cele spuse de tânără, adăugând că acesta îi trimite fotografii din locurile unde mergea A.S., ameninţând că îi va face rău dacă nu se împacă cu el. Citat în faţa judecătorilor, bărbatul a afirmat că acuzaţiile aduse de A.S. nu sunt adevărate, susţinând că dimpotrivă, tânăra ar fi de o moralitate îndoielnică, minţindu-l şi manipulându-l.

Pentru a lua o decizie, magistraţii au avut la dispoziţie şi înregistrări audio depuse la dosar chiar de G.G., din care rezulta săvârşirea de către acesta a unor acte de agresiune sexuală. Judecătorii au considerat că starea de teamă în care trăieşte A.S., ca şi necesitatea luării unor măsuri urgente sunt dovedite. Ca urmare, magistraţii Judecătoriei au decis emiterea unui ordin de protecţie prin care lui G.G. i s-a interzis să se apropie la mai puţin de 100 de metri de A.S. timp de şase luni ori să încerce să ia legătura cu ea.

Totuşi, judecătorii au respins cererea fetei ca lui G.G. să i se interzică prezenţa în facultate sau de a se deplasa în localitatea sa de domiciliu. Sentinţa a fost atacată de G.G., Tribunalul urmând să judece apelul la mijlocul lunii viitoare.

Comentarii