Povestea unui triunghi conjugal care s-a terminat după gratii. Al cui este copilul?

joi, 01 decembrie 2022, 02:50
3 MIN
 Povestea unui triunghi conjugal care s-a terminat după gratii. Al cui este copilul?

Un triunghi conjugal s-a destrămat după ce unul dintre bărbaţi a încercat să-l ucidă pe celălalt. Agresorul a ajuns în faţa judecătorilor, iar victima a rămas cu întrebarea al cui este al doilea copil aşteptat de iubita sa.

Constantin Alexandruc provenea din Gârbeşti-Ţibana, fiind unul dintre cei 7 copii ai părinţilor săi. Rămas în grija tatălui după divorţul părinţilor, Alexandruc a preluat, ca frate mai mare, o parte dintre rolurile şi atribuţiile părinteşti. A început să lucreze ca tinichigiu încă de la 12 ani, sub îndrumarea unui consătean. A plecat la muncă, după decesul tatălui, fraţii mai mici rămânând în grija bunicilor. Tânărul a păstrat însă legătura cu familia, ajutându-şi fraţii inclusiv financiar. În ultimii trei ani, se stabilise în Iaşi, intrând într-o relaţie cu o tânără din Nicolina, cu care a avut un copil. A plecat apoi la muncă în străinătate, în Marea Britanie. Iubita nu i-a fost credincioasă, implicându-se într-o altă relaţie, cu un prieten al lui Alexandruc, S.C.I. Întors în ţară, Alexandruc a aflat ce şi cum, dar a reînnodat relaţia cu fata, chiar dacă aceasta menţinea legătura cu S.C.I. În scurt timp, fata a rămas din nou însărcinată.

În seara zilei de 26 martie, Alexandruc se afla într-o sală de păcănele de pe strada Minervei, unde se afla şi S.C.I. L-a auzit pe acesta vorbind la telefon, cel mai probabil cu iubita sa: „Dacă copilul doarme şi prostu-i plecat, de ce nu ne vedem?”. Nervos, Alexandruc s-a dus acasă şi, după o ceartă cu iubita sa, a pălmuit-o. Ca urmare, fata a plecat cu copilul la o prietenă. Şi-a lăsat copilul la aceasta, după care a plecat spre sala de jocuri, pentru a discuta cu S.C.I. L-a informat de aceasta şi pe Alexandruc. Acesta a urmat-o, nu înainte de a lua cu el un cuţit de bucătărie. Ulterior, avea să spună că a procedat astfel întrucât S.C.I. obişnuia să aibă la el un cuţit sau o scrumieră.

În faţa sălii de jocuri, cei doi bărbaţi au purtat o discuţie aprinsă, urmată de un conflict fizic. În timpul acestuia, Alexandruc a încercat să-l lovească pe S.C.I. cu cuţitul. Acesta s-a ferit, dar Alexandruc a reuşit să-l prindă de după ceafă şi l-a înjunghiat în spate de mai multe ori. S.I.C. a căzut, dar a reuşit să-l prindă pe Alexandruc de picioare, trăgându-l după el. Tânărul l-a mai lovit o dată, în gamba piciorului drept, în timp ce S.C.I. încerca să-l dezarmeze. În cele din urmă, Alexandruc a plecat acasă, iar o vecină a chemat ambulanţa.

Alexandruc a fost trimis în judecată pentru tentativă la omor, recunoscându-şi fapta. Magistraţii Tribunalului au luat în considerare în favoarea lui faptul că era cunoscut ca o persoană serioasă şi muncitoare, acesta fiind primul conflict cu legea penală. Judecătorii au remarcat însă şi faptul că plecase de acasă înarmat, cu intenţia probabilă de a şi folosi cuţitul. Pentru Alexandruc a cântărit însă şi regretul manifestat pentru fapta sa, dar şi conduita din penitenciar pe parcursul arestului preventiv, când tânărul s-a implicat în activităţi lucrative. Ca urmare, pedeapsa stabilită de magistraţi a fost minimul posibil legal, respectiv 3 ani şi 4 luni de închisoare. Sentinţa a fost totuşi contestată de inculpat, Curtea de Apel urmând să reanalizeze dosarul la mijlocul lunii ianuarie.

Comentarii