Poveşti cu broaşte râioase şi zâne frumoase în Copou

vineri, 11 noiembrie 2022, 02:50
4 MIN
 Poveşti cu broaşte râioase şi zâne frumoase în Copou

Mâine, de la ora 12:00, FC Braşov – Politehnica Iaşi, în etapa a XIV-a a Ligii a II-a de fotbal

 

Poli are mâine un bun prilej de a-şi consolida poziţia care duce în play-off şi, de ce nu, de a urca spre vârful clasamentului, acolo unde ar trebui să fie, dacă luăm în calcul bugetul şi valoarea lotului. De la ora 12:00, Iaşul joacă la Braşov, pe terenul unei echipe cu mari probleme, care în vară a disputat barajul pentru evitarea retrogradării. Nici mutaţiile din perioada de vacanţă nu au dus la echilibrarea unui club care, din cauza problemelor financiare, riscă să fie depunctat. Sugestiv pentru modul în care curg lucrurile sub Tâmpa este faptul că jucătorii pregătiţi de Dan Alexa au primit, recent, abia primul salariu din acest sezon. Şi dacă tot veni vorba de Alexa, trebuie amintit faptul că tehnicianul a ratat în vară promovarea din Liga a III-a cu puternica CSM Reşita, după un baraj pierdut în faţa modestei CSC Dumbrăviţa.

De cealaltă parte, Poli, cu salarii ca la prima ligă, plătite la timp, vrea să lege al doilea succes consecutiv în deplasare, după cel de sâmbăta trecută, de la Dumbrăviţa, şi să confirme de ce e privită ca mare favorită la promovare.

Ieşenii au anunţat că vor aborda la victorie disputa cu echipa care nu a fost în stare să învingă acasă, în acest sezon, echipe nou-promovate, ca Slatina sau Baia Mare, şi s-a chinuit să bată alte grupări modeste, Metaloglobus ori Ripensia. Ce le dă de gândit oaspeţilor este faptul că, după un start ezitant, FC a legat două victorii, cu Dumbrăviţa şi la Chiajna.

Totuşi, ţinând cont de diferenţele consistente dintre cele două echipe şi de problemele gazdelor (cel mai bine cotat braşovean, fostul dinamovist Marc, este suspendat, alte două piese de bază, Sorsa şi Jovanovic, nu sunt la capacitate maximă după problemele medicale pe care le-au avut), Poli are prima şansă.

Disputa de mâine a fost prefaţată ieri de antrenorul Politehnicii, Leo Grozavu, într-o conferinţă de presă: “Avem un moral bun după o săptămână reuşită. Va fi o partidă foarte dificilă, cu o echipă robustă, cu jucători maturi, bine organizată defensiv. Nu va fi uşor, dar sunt încrezător, pentru că băieţii arată creştere, disciplină, determinare în antrenamente, răspund bine la ce le cer. Vom merge la victorie, ca la fiecare meci. Nu-mi place să merg la ciupeală, la egal. Trebuie să fim mental şi fizic bine, pentru că va fi şi o vreme grea, ploioasă, iar pe acel teren se va juca, cu o zi înainte, un meci de Liga a III-a”. Tehnicianul a confirmat informaţiile publicate ieri de Ziarul de Iaşi, legate de discuţiile dintre conducerea clubului şi Torino Hunte, părţile dorind divorţul prematur. Antrenorul şi-a exprimat însă speranţa că “poate apare vreo aură miraculoasă şi broasca cea râioasă se va transforma în zâna cea frumoasă”. Grozavu, care a recunoscut că Hunte, Plohotniuk şi Knoflach sunt accidentaţi, după cum v-am informat, a mai spus că în rândul jucătorilor cu probleme medicale se mai află şi Bujor şi Telcean. Şeful băncii tehnice ieşene a explicat absenţa lui Tincu din echipă: “Nu l-am găsit în cea mai bună formă, jucătorii de pe poziţia lui şi-au făcut treaba, am mers pe continuitate”.

La conferinţă a fost prezent şi fundaşul Mădălin Martac, care a declarat: “Va fi o partidă dificilă, dar cred că avem valoarea necesară pentru a ne impune jocul. E un meci de şase puncte, o victorie ne va propulsa în primele trei. Trebuie să fim atenţi, toate echipele se mobilizează 200 la sută cu Iaşul”.

Formaţiile probabile

Braşov: Micu – Mitrov, Fustar, Jovanovic – M. Burlacu, D. Spătaru, R. Lazăr, Izata, Dumbravă – Chică-Roşă, Angelov.

Iaşi: Jankov – Martac, Lică, Plămadă, Ştefanovici – Vaşvari, Marchioni – Dumitru, Roman, Hlistei – Harrison.

Etapa a XIV-a a Ligii a II-a de fotbal începe astăzi, cu disputa dintre Chiajna şi Steaua, care începe la ora 18:00, şi continuă mâine, cu meciurile Unirea Constanţa – Ciuc, Şelimbăr – Slatina, Poli Timişoara – Metaloglobus, Progresul – Ripensia, Viitorul Pandurii – Slobozia, Dej – Buzău, ora de start a celor şase partide fiind 11:00. Duminică, de la ora 11:00, se joacă Dinamo – Dumbrăviţa, iar marţi, de la ora 15:00, Oţelul – Baia Mare. 

Comentarii