Pregătirea pentru examenul de rezidenţiat intră în linie dreaptă

sâmbătă, 16 noiembrie 2019, 02:50
1 MIN
 Pregătirea pentru examenul de rezidenţiat intră în linie dreaptă

Zilele trecute, Ministerul Sănătăţii a publicat metodologia şi calendarul eptnru examenul de rezidenţiat din acest an, care va avea loc pe 8 decembrie 2019. Concursul se va desfăşura în centrele universitare din Bucureşti, Cluj, Craiova, Iaşi, Târgu Mureş şi Timişoara, sub forma unui test grilă cu 200 de întrebări pentru fiecare domeniu, medicină medicină dentară şi farmacie, fiind identice pentru toate centrele universitare. 

Durata concursului va fi de patru ore, iar studenţii au intrat deja în ultimele trei săptămâni de pregătire în vederea susţinerii examenului. Întrebările variază în funcţie de domeniul pe care-l vizează candidaţii, aceştia putând obţine un loc dacă fac punctajul minimum de promovare de 60% din punctajul maximum realizat la nivel naţional în cazul celor 200 de întrebări din care este alcătuit textul. Ulterior, posturile se ocupă în funcţie de ordinea punctajului obţinut de candidaţi la nivel naţional, dar tot pe domenii.

Pentru a se înscrie la examen, candidaţii vor depune dosarele la cele 42 DSP-uri din ţară, vor susţine la centrul universitar către care sunt arondaţi şi mai au la dispoziţie patru zile pentru a-şi depune dosarele. Universităţile de Medicină şi Farmacie din ţară care vor desfăşura la sediile lor examene de rezidenţiat vor avea lista candidaţilor pe fiecare domeniu până pe data de 27 noiembrie. Pe 5 decembrie, candidaţii vor şti în ce sală şi de la ce oră dau proba de concurs, trebuie să achite o taxă de 400 de lei care nu va fi returnată dacă nu se prezintă la examen, iar concursul propriu-zis are loc duminică, 8 decembrie 2019. După corectare, la comun, cele şase universităţi decid data la care vor fi făcute publice rezultatele concursului.

Comentarii