Pregătiri pentru electrificarea căii ferate spre Tecuci

A fost scos la licitaţie contractul pentru realizarea studiului de fezabilitate. Peste trei ani, documentaţia ar putea fi gata

sâmbătă, 23 decembrie 2023, 02:50
1 MIN
 Pregătiri pentru electrificarea căii ferate spre Tecuci

În cadrul proiectului de electrificarea a opt secţii de circulaţie ale sistemului feroviar din România, Bucureştiul a dat undă verde Regionalei ieşene de Căi Ferate să scoată la licitaţie realizarea studiului de fezabilitate necesar electrificării liniei Tecuci Nord-Bârlad-Vaslui-Iaşi (Nicolina). 

„Studiul de fezabilitate evidenţiază necesitatea şi oportunitatea realizării acestui obiectiv şi alegerea variantei optime din punct de vedere tehnic, economic şi operaţional pentru atingerea obiectivelor generale şi specifice, ţinând cont de conformarea acesteia la cerinţele tehnice de interoperabilitate prevăzute de regulamentele UE şi naţionale”, menţionează anunţul de licitaţie. Linia CF 600 Tecuci-Iaşi are o lungime de aproximativ 164 km pe sectorul vizat (Tecuci Nord – Iaşi Nicolina). Linia este neelectrificată, parţial simplă şi parţial dublă, iar viteza maximă admisă pentru trenurile de călători este de 120 km/h, respectiv 80 km/h pentru trenurile de marfă.

Regionala ieşeană de Căi Ferate a alocat acestei etape de proiectare 14 milioane de lei. Ofertele pot fi depuse până pe 19 februarie şi vor fi evaluate după componenta financiară (40 la sută) şi după componente tehnice (60 la sută). Odată atribuit, contractul se va derula pe parcursul a 30 de luni: doi ani (720 de zile, mai precis) este durata efectivă de execuţie şi o jumătate de an (180 de zile) va fi alocată „pentru verificări şi avizări la beneficiar şi va include activităţile de elaborare a documentaţiilor pentru studiul de fezabilitate până la predarea către beneficiar a documentaţiilor rezultate în conformitate cu prevederile caietului de sarcini”. 

Comentarii