Premii pe linie pentru studenţii USV Iaşi la Agronomiadă

marți, 17 mai 2022, 20:58
1 MIN
 Premii pe linie pentru studenţii USV Iaşi la Agronomiadă

După ce timp de doi ani de zile studenţii Universităţii de Ştiinţele Vieţii „Ion Ionescu de la Brad” din Iaşi (USV) nu au participat la competiţia Agronomiada, aceasta fiind suspendată pe durata pandemiei, la ediţia din 2022 tinerii au reuşit să obţină 16 premii şi şase menţiuni. Evenimentul s-a desfăşurat la universitatea de profil din Cluj-Napoca, în perioada 12 – 15 mai.

Studenţii USV Iaşi au reuşit să fie pe locuri fruntaşe la specializările din cadrul agriculturii, horticulturii, industriei alimentare, zootehniei şi medicinei veterinare. Dar domeniile în care au obţinut cele mai bune rezultate au fost managementul proiectelor, controlul calităţii produselor de origine animală, chimia alimentului, entomologie, creşterea păsărilor şi morfopatologie.

„Delegaţia studenţilor ieşeni prezenţi în acest an la cea mai dinamică competiţie a universităţilor agronomice a reuşit să obţină premii la aproape toate discipline din concurs, ceea ce este un rezultat foarte bun. USV Iaşi îşi va recompensa suplimentar studenţii cu premii în bani, în cadrul unui eveniment special organizat pentru câştigătorii din acest an, pe data de 18 mai, la ora 18.00”, a declarat prof.dr. Vasile Stoleru, prorector responsabil cu activităţile sociale la USV Iaşi.

Agronomiada este un concurs studenţesc organizat la nivel naţional care datează încă din anii ’70, desfăşurându-se prin rotaţie într-unul dintre cele cinci centre universitare de învăţământ agronomic: Bucureşti, Cluj, Craiova, Iaşi şi Timişoara. Din 2014, competiţiei se alătură şi studenţii Universităţii Agrare de Stat a Moldovei.

Comentarii