Preotul din Săcăreşti strânge bani pentru 21 de burse

vineri, 08 octombrie 2021, 01:50
2 MIN
 Preotul din Săcăreşti strânge bani pentru 21 de burse

Un preot din judeţul Iaşi vrea să ajute cei 21 de copiii din localitatea Săcăreşti cu burse în valoare lunară de 200 de lei, bani care să asigure rechizitele, transportul către şcoală, dar şi îmbrăcămintea sau pachetul zilnic de mâncare. În acest sens, preotul paroh Cosmin Brînză de la Parohia „Sfinţii Împăraţi Constantin şi Elena” Săcăreşti a deschis un cont special în care ieşenii şi cei care doresc să îi sprijine demersul pot face donaţii. Potrivit preotului Cosmin Brînză, anul trecut parohia a reuşit să sprijine 15 copii cu rezultate bune la învăţătură, iar aceştia şi-au îmbunătăţit rezultatele şcolare comparativ cu anul anterior.

„Anul trecut am reuşit să sprijinim un număr de 15 copii cu rezultate bune la învăţătură, iar acum ne propunem să îi ajutăm pe toţi tinerii din sat, astfel încât să facem împreună un pas în direcţia potrivită în ceea ce priveşte educaţia formală. Am fost bucuroşi de rezultatele obţinute până acum de bursieri şi considerăm că este un bun prilej să extindem programul. Am avut creşteri de medii, am avut menţineri pe poziţii, am avut şi unele mici scăderi, cel mai probabil cauzate de condiţiile de învăţare determinate de pandemie. Însă, per total, aceşti copii au prins parcă un suflu nou pentru simplul motiv că nişte oameni, donatorii noştri, au crezut în ei şi le-au dat o şansă”, explică preotul paroh.

Potrivit acestuia, tinerii sunt implicaţi în activităţile şi viaţa satului, iar în luna ianuarie din acest an au avut grijă ca în fiecare duminică să ducă hrană caldă pentru 25 de bătrâni din comunitate. „Apelăm din nou la sponsorii noştri vechi, cărora le mulţumim foarte mult pe această cale, precum şi la eventuali sponsori noi care sunt sensibilizaţi de chemarea noastră şi doresc să contribuie activ la viitorul unui tânăr promiţător. Iar toţi «SăcăreşTinerii» noştri, cei 21, sunt foarte promiţători”, a adăugat preotul paroh Cosmin Brînză.

Preotul prezintă şi rezultatele obţinute de bursierii de anul trecut pentru a-i convinge că aceşti copii merită tot sprijinul. Astfel, cea mai mare medie generală a fost peste 9.50, 4 copii şi-au menţiunut media generală peste 9, iar 6 au avut peste 8. Dintre toţi cei 15, doar trei copii au avut scăderi ale mediei cu 4-5 sutimi.

Valoarea totală a unei burse pentru fiecare copil este de 2.000 lei, aceştia fiind oferiţi pe durata a 10 luni. Cei care doresc să susţină un copil la studii o pot face donând în contul RO41BTRLRONCRT0250359702, titular cont: Parohia Sf. Imp. Constantin şi Elena Săcăreşti sau la link-ul: paypal.me/parohiasacaresti. 

Comentarii