Presa poloneză: SUA ar lua în calcul mutarea trupelor militare din Polonia în România

joi, 12 august 2021, 21:59
1 MIN
 Presa poloneză: SUA ar lua în calcul mutarea trupelor militare din Polonia în România

Cresc tensiunile între SUA și Polonia, după ce un controversat proiect de lege privind consolidarea interdicției asupra firmelor din afara Spațiului Economic European care au în proprietate radiodifuzori polonezi a trecut de camera inferioară a Parlamentului polonez cu 228 de voturi pentru, 216 împotrivă și 10 abțineri, în ciuda faptului că actuala coaliție de guvernare de la Varșovia a pierdut majoritatea după ce Partidului Acord, unul dintre partidele mici din coaliția ultraconservatoare care guverna Polonia sub conducerea PiS, a ieșit de la guvernare.

În presa poloneză, citată de Politico Europe, au fost prezentate deja rapoarte conform cărora SUA ar putea lua în considerare mutarea unora dintre trupele pe care le-a staționat în Polonia în România.

Mediul de afaceri din Polonia a avertizat că, dacă va fi adoptat acest proiecte de lege, relațiile economice dintre cele două țări s-ar putea răci considerabil.

„Foarte probabil ca pe viitor, companiile americane care au intenția să investească în Polonia se vor gândi la acest pas de 10 ori", a declarat Maciej Witucki, șeful grupului proprietarilor de afaceri Lehiatan din Polonia.

 

Comentarii