Primar declarat incompatibil de două ori în trei luni. Are o versiune proprie asupra legii

miercuri, 19 iunie 2019, 09:07
1 MIN
 Primar declarat incompatibil  de două ori în trei luni. Are o versiune proprie asupra legii

Felician Mihai Gherăescu, viceprimarul cu atribuţii de primar al comunei Oţeleni, a fost găsit incompatibil de inspectorii Agenţiei Naţionale de Integritate pentru a doua oară anul acesta.

Pe 26 martie, i s-a reproşat că a votat proiectul de hotărâre prin care a fost desemnat viceprimar, imediat după alegerile din 2016. Cum primarul ales atunci, Ciprian Aiojoaei, şi-a pierdut repede mandatul, vicele a primit atribuţiile acestuia. Deşi o rundă de alegeri a fost organizată în iunie 2017, comuna Oţeleni nu a fost inclusă pe listă, iar Felician Gherăescu a rămas vice cu atribuţii de primar. ANI îi impută acum faptul că a rămas şi consilier local.

Gherăescu ne-a declarat ieri că aceasta e calitatea cu care a fost învestit de către alegători. „Eu nu am fost ales primar“, a ţinut să precizeze. „Începând cu data de 17 octombrie 2016 exercită atribuţii de primar interimar simultan cu funcţia de consilier local, încălcând astfel dispoziţiile“ mai multor legi, se arată în ultimul comunicat ANI.

Vicele desemnat primar ne-a spus că le-a explicat celor de la ANI că nu încalcă legea, dar comunicatul Agenţiei menţionează, sec, că Felician Gherăescu „nu a depus la dosarul de evaluare un punct de vedere, în exercitarea dreptului la apărare“. Primarul vice din Oţeleni ne-a mai spus că va contesta în instanţă decizia ANI.

Comentarii