Advertorial

Produse care ne pot proteja!

miercuri, 11 august 2021, 10:22
3 MIN
 Produse care ne pot proteja!

Pandemia ne-a arătat o față pe care mulți dintre noi nu o cunoșteam. Deși este o întâmplare nefericită, tot prin intermediul pandemiei am învățat să păstrăm distanța, să ne acoperim gura dacă suntem răciți și cât de importante sunt mănușile din latex.

Magazinul Sanito.ro oferă o gamă vastă de astfel de produse, destinate atât pentru uz cotidian, cât și pentru uzul profesional în cabinetele medicale. În gama Sanito vom găsi următoarele: dezinfectant mâini, mănuși protecție, mănuși latex, manusi nitril, măști chirurgicale, acoperitori par, acoperitori pantofi, dezinfectant medical, echipament protecție, halate medicale sterile, combinezon.

Acestea sunt investii pe care orice cabinet trebuie să le facă, mai ales dacă personalul lucrează cu pacienții în mod frecvent.  Este imperativ ca orice cabinet stomatologic sau de altă factură, să dețină un stoc de dezinfectant medical, echipament protecție, halate medicale sterile.

Halatele medicale cu mâneci lungi sunt esențiale pentru furnizorii de servicii medicale în timpul focarului COVID-19. Ca echipament individual de protecție , acestea ajută la protejarea furnizorilor de servicii medicale împotrivă picăturilor respiratorii și la încetinirea răspândirii bolii în Romania.

Furnizorii de servicii medicale folosesc halate medicale într-o varietate de setări, inclusiv secții de urgență, unități de terapie intensivă și clinici medicale.

Există 2 tipuri de halate: izolate și chirurgicale. Uneori sunt etichetate că:

-halate procedurale;
-halate non-chirurgicale;
-halate de sală de operație.

Indiferent de numele folosit, eticheta va indica utilizarea intenționată pentru tipul de halat.

Tot la fel de important și necesar este că fiecare cabinet să folosească dezinfectant medical, pentru a înlătură orice urma de microb sau bacterie.

Curățarea este primul pas care implica îndepărtarea materialului biologic contagios, a prafului și a solului de pe o suprafață care trebuie dezinfectată. Acest lucru se realizează manual sau mecanic folosind apă cu detergenți sau produse enzimatice. După îndepărtarea materialului fizic, al doilea pas este dezinfecția – procesul de îndepărtare a organismelor care produc boli pentru a face un obiect sigur pentru manipulare. Un exemplu ar fi plasarea instrumentelor medicale într-o mașină de spălat – sterilizator. Dezinfectarea prin definiție sugerează utilizarea unui agent care inactivează aproape toate microorganismele care produc boli, dar este posibil să nu se obțină aceeași reducere a nivelurilor de contaminare microbiană că sterilizarea – un proces utilizat pentru a face un obiect liber de microorganisme, inclusiv viruși și spori bacterieni. Deoarece sterilizarea tuturor articolelor de îngrijire a pacienților nu este necesară, politicile de asistență medicală trebuie să identifice pe baza utilizării prevăzute a articolelor, indiferent dacă este necesară curățarea, dezinfectarea sau sterilizarea.

Chiar daca este accesibil și răspândit, alcoolul nu este recomandat pentru sterilizarea materialelor medicale și chirurgicale, deoarece nu este sporicid. Alcoolul a  fost utilizat eficient pentru dezinfectarea echipamentelor medicale, cum ar fi termometrele orale și rectale, foarfecele și stetoscoapele. Mai mult, alcoolul este folosit ocazional pentru dezinfectarea suprafețelor externe ale echipamentelor, cum ar fi ventilatoare și pungi de ventilație manuale, instrumente cu ultrasunete, manechine CPR sau zone de preparare a medicamentelor. În condițiile de sănătate, alcoolul (etanol sau propanol) este utilizat în mod obișnuit la concentrații cuprinse intre 60% și 70%.

La Sanito.ro gasisti cel mai bun dezinfectant maini și  mănuși protecție, la prețuri super avantajoase!

Comentarii