Profesori de la Dagâţa şi Războieni, la specializare la Praga: tehnici moderne de predare şi mentorat

luni, 20 noiembrie 2023, 02:50
1 MIN
 Profesori de la Dagâţa şi Războieni, la specializare la Praga: tehnici moderne de predare şi mentorat

Profesori ai şcolilor ieşene au învăţat tehnici moderne de predare, de coaching şi mentorat în educaţie, la Praga, în cadrul proiectului Erasmus+ „Consorţiu local pentru educaţie de calitate”. Evenimentul a reunit directori şi mentori din Ungaria, Serbia, Letonia, Lituania, Croaţia şi Italia.

Proiectul a debutat cu un curs destinat managerilor şcolari, la care au participat directorii adjuncţi din judeţul Iaşi, de la Şcoala Profesionala din Dagâţa şi Şcoala Gimnazială „Constantin Teodorescu” din Războieni. Cel puţin două dintre obiectivele proiectului Erasmus+ au fost atinse la Praga, în cadrul cursului „Coaching and mentoring for suporting teachers”, prin dezvoltarea competenţelor de management şi leadership privind conducerea modernă a şcolii, dar şi prin învăţarea tehnicilor de creare a unor medii de învăţare incluzive şi sustenabile în şcolile din consorţiu.

Cursul a fost suţinut de experţi din Republica Cehă. Aceştia s-au adresat atât mediului educaţional, cât şi celui de afaceri. Au fost abordate atât aspecte curriculare – abilitate, competenţă, obiective, planuri de lecţii, cât şi noţiuni specifice managementului – coaching. Astfel, participanţii au învăţat numeroase tehnici pentru a susţine moral echipa din şcoală şi pentru a construi o nouă cultură organizaţională în comunitatea din care fac parte. 

Comentarii