Proiect împotriva abandonului şcolar la Glodenii Gîndului. Buget de aproape un milion de lei

duminică, 04 decembrie 2022, 22:39
2 MIN
 Proiect împotriva abandonului şcolar la Glodenii Gîndului. Buget de aproape un milion de lei

Şcoala Gimnazială Glodenii Gândului a implementat proiectul “Pentru un viitor mai bun, spunem NU abandonului şcolar!”. Obiectivul proiectului este atât prevenirea abandonului şcolar şi reducerea părăsirii timpurii a şcolii, cât şi creşterea ratei de tranziţie de la învăţământul secundar inferior (gimnazial) la învăţământul secundar superior (liceu) sau la învăţământul profesional şi tehnic.

Perioada de implementare a proiectului este de 36 luni, între 26.09.2022 şi 26.09.2025. Bugetul proiectului este de 981.250 lei.

Cei 175 de elevi de la Şcoala Gimnazială Glodenii Gândului vor fi integraţi, timp de 3 ani, în activităţi de prevenţie şi intervenţie, urmărindu-se creşterea ratei de absolvire a învăţământului gimnazial şi creşterea ratei de promovabilitate a examenului de Evaluare Naţională

Toţi elevii beneficiari vor participa la activităţi pentru dezvoltarea abilităţilor socio-emoţionale, inclusiv autonomie, perseverenţă, abilităţi sociale, comunicare şi colaborare şi stimularea lucrului în echipă pe bază de proiecte. Dintre aceştia, aproximativ 80 de elevi vor beneficia de ore de pregătire suplimentară la Limba şi literatura română şi Matematică. Pe durata a două săptămâni din luna iunie a fiecărui an şcolar (pe perioada implementării proiectului), se va desfăşura şcoala de vară “Zâmbet de copil”, unde toţi beneficiarii vor fi implicaţi în activităţi extraşcolare.

Digitalizarea procesului educaţional se va realiza prin dotarea şi amenajarea a două clase inteligente pentru predare-învăţare, dar şi prin dezvoltarea competenţelor digitale a 16 cadre didactice care vor participa la activităţi de formare autorizate în domeniu. Totodată, proiectul îşi propune creşterea competenţelor parentale pentru cel puţin 50 de părinţi, prin implicarea acestora, pe o perioada de 3 ani, în activităţi de educaţie parentală şi consiliere psihologică.

Comentarii