Război psihologic româno-rus cu handbaliste

miercuri, 21 martie 2018, 02:43
3 MIN
 Război psihologic româno-rus cu handbaliste

 

 

Înainte de meciurile dintre cele două reprezentative feminine de handbal, antrenorul tricolorelor, Ambros Martin, anunţă că vrea trei puncte din  patru. Vedeta lui Trefilov, Daria Dmitrieva declară pe site-ul federaţiei ruse că “România joacă un handbal murdar”

Naţionala de senioare va disputa în această săptămână două partide cu Rusia în preliminariile Campionatului European din 2018. Manşa tur va avea loc astăzi, ora 17:30, la Togliatti, iar returul se va desfăşura duminică, la Cluj. România poate obţine calificarea la turneul final încă din această săptămână, dar lucrurile nu sunt deloc simple precum arată calculele matematice.

Tricolorele s-au reunit abia duminică seara, iar a doua zi au şi plecat spre Togliatti, acolo unde a fost programată partida tur. Adică o deplasare destul de solicitantă, cu escală la Moscova. Aşadar, selecţionerul Ambros Martin nu are la dispoziţie decât unul, maximum două antrenamente înaintea primului joc cu Rusia, pentru a pune la punct ceea ce îşi doreşte să joace la Togliatti. Din acest punct de vedere, adversara are un mare avantaj, pentru că până la ora jocului va aduna 10 zile de pregătire centralizată.  Evgheni Trefilov şi-a convocat ”trupele” imediat după meciurile din cupele europene Lada – SCM Craiova şi Rostov – CSM Bucureşti. ”Trebuie să ne folosim mintea mai mult, pentru că nu am avut timp să pregătim aşa cum trebuia acest meci, pentru a face faţă unei asemenea echipe”, a declarat Ambros Martin. ”Noi cu siguranţă ne dorim să ne câştigăm. Ne dorim să jucăm un handbal bun şi să câştigăm ambele manşe. Trei puncte din dubla manşă ar fi foarte bine”, a susţinut şi antrenorul secund Horaţiu Paşca. Acesta ar fi şi scenariul ideal, pentru că în acest caz România se califică la turneul final îndă de duminică, fără a mai conta partidele cu Austria şi Portugalia din luna iunie, decât eventual pentru locul I în grupă.

Înaintea ”dublelor” România – Rusia şi Austria – Portugalia din grupa a patra preliminară de calificare la Campionatul European, programate în această săptămână, clasamentul se prezintă astfel: 1. România – 4 p, 2. Rusia – 2 p, 3. Austria – 2 p, 4. Portugalia – 0p. La turneul final se califică primele două foremaţii din grupă.

Învăţaţi-o handbal pe Daşa!

Pentru cele două partide cu naţionala condusă de Ambros Martin din această săptămână, selecţionerul Rusiei a convocat încă de săptămâna trecută nu mai puţin de 34 de jucătoare! Alte 8 jucătoare au rămas în stand-by. în ciuda unui lot foarte numeros, Trefilov nu se va putea baza pe patru jucătoare importante, toate accidentate: Anna Kocetova, Anna Viakireva, Ekaterina Ilina şi Maia Petrova. În aceste condiţii, una din principalele arme ale Rusiei pentru partidele cu România va fi Daria Dmitrieva, jucătoarea de la Lada Togliatti, cea pe care am urmărit-o de curând şi în sferturile de finală, în jocurile cu SCM Craiova. Într-un interviu acordat pentru site-ul oficial al Federaţiei Ruse, coordonatorul de joc al adversarei a declarat că România joacă un handbal murdar.  Probabil, a rămas destul de afectată după eliminarea din Cupa EHF. Întrebată dacă România are un stil similar de joc precum cel al SCM Craiova, Daria Dmitrieva a susţinut: ”Sunt sigură că stilul este foarte asemănător. România joacă un handbal murdar. Vă puteţi aştepta ca ele să tragă de tricouri, să lovească în piept, la gât şi chiar în faţă. Nu este nimic de făcut, acesta este stilul echipei adverse. Trebuie să fim pregătiţi pentru acest lucru şi să jucăm împotriva lor în acelaşi mod”. Daria Dmitrieva a mai susţinut printre altele că Rusia îşi doreşte o revanşă în faţa României, după ultima partidă directă ce a avut loc la Campionatul European din 2016 şi care s-a încheiat cu victoria ”tricolorelor”, scor 22-17.

 

 

Comentarii