Razie a Rutierei la Iaşi cu 227 de amenzi şi 34 permise reţinute. Cele mai multe, pentru neacordare de prioritate

marți, 10 octombrie 2023, 01:50
1 MIN
 Razie a Rutierei la Iaşi cu 227 de amenzi şi 34 permise reţinute. Cele mai multe, pentru neacordare de prioritate

Zeci de şoferi au rămas fără premise de conducere în urma unei acţiuni a poliţiştilor de la Biroul Rutier Iaşi. Acţiunea a avut loc vineri. 

“Poliţiştii din cadrul Biroului Rutier Iaşi au organizat şi executat o acţiune, în municipiul Iaşi, pentru combaterea accidentelor rutiere produse pe fondul nerespectării normelor rutiere referitoare la indisciplina pietonilor şi a celorlalte principale cauze generatoare de accidente rutiere. Au fost efectuate 49 de testări alcoolscopice şi aplicate 227 de sancţiuni contravenţionale. Dintre acestea, patru pentru neacordare prioritate vehicule, 22 pentru neacordare prioritate pietoni, 55 pentru nerespectarea regulilor de către pietoni, şase pentru conducătorii de biciclete, 11 pentru conducătorii de trotinete iar 19 pentru nerespectarea regimului legal de viteză. Valoarea totală a sancţiunilor aplicate a fost de 73.805 de lei”, au precizat reprezentanţii Poliţiei Iaşi.

Poliţiştii au reţinut 34 de permise de conducere, dintre care 22 pentru neacordare prioritate pietoni, patru pentru neacordare prioritate vehicule, şase pentru nerespectarea regimului legal de viteză iar două pentru alte abateri. 

 

Comentarii