Rectorul TUIAȘI actual are un contracandidat la viitoarele alegeri: șef lucrări George Țăranu

luni, 11 decembrie 2023, 11:09
2 MIN
 Rectorul TUIAȘI actual are un contracandidat la viitoarele alegeri: șef lucrări George Țăranu

George Ţăranu, şef de lucrări la Universitatea Tehnică „Gheorghe Asachi” din Iaşi (TUIASI) în cadrul Facultăţii de Construcţii şi Instalaţii, și membru al Senatului, şi-a arătat intenţia de a candida pentru poziţia de rector al Politehnicii ieşene. Până în acest moment, pentru această poziţie era vehiculat doar un singur candidat, actualul rector Dan Cașcaval. 

George Ţăranu şi-a motivat intenţia de a candida pentru această poziţie pe site-ul personal. 

„Alegerea noului rector al Universității Tehnice „Gheorghe Asachi” din Iași este o decizie fundamentală pentru viitorul instituției. De ce „lider” și nu „manager” pentru comunitatea TUIASI? Un lider inspiră și motivează oamenii, concentrându-se pe schimbare, viziune și inovație. El influențează, ghidează și dezvoltă abilitățile celorlalți, oferind direcție și sens. Cu un plan managerial bine structurat și organizat proiectat pe nevoile autentice ale beneficiarilor direcți, cred că succesul Universității Tehnice dacă voi fi ales, este aproape o certitudine. În acest context, consider că sunt o alternativă potrivită în raport cu un potențial al 3-lea mandat de stagnare”, a scris George Țăranu.

În cadrul mesajului său de candidatură, George Ţăranu, foloseşte sloganul „TUIASI «REFRESH»: Împreună, rescriem paradigmele inovației și excelenței. Fiți parte a mișcării noastre și haideți să modelăm un viitor TUIASI plin de posibilități.”

„Cariera academică și experiența profesională vastă în realizarea proiectelor tehnice de structuri de rezistență, dar și implicarea civică în problemele curente ale societății sunt doar câteva dintre atuurile pe care le ofer. Deși doar șef de lucrări (însă aș putea spune cu realizări de conferențiar sau profesor pentru alte contexte), am avut de-a lungul anilor numeroase aprecieri pozitive de la generații întregi de studenți, având multiple abilități didactice inovatoare, de cercetare și leadership. Activitatea în Senatul Universității din ultimii ani a contribuit semnificativ la îmbunătățirea mediului academic TUIASI precum și la promovarea valorilor și intereselor comunității universitare. Obiectivul principal în perioada 2024 – 2029 va fi îmbunătățirea calității vieții pentru toți membrii comunității TUIASI. Accentul va fi pus pe stabilitatea locului de muncă și siguranța financiară, propunând strategii noi pentru atragerea și creșterea veniturilor universității. Acest plan are ca scop asigurarea unei construcții solide pentru universitate și membrii săi. Cred cu convingere că pot reprezenta acea combinație unică de experiență, dedicare, abilități și viziune inovatoare de care are nevoie TUIASI în prezent. Calitățile și competențele mele mă recomandă ca fiind candidatul potrivit pentru a conduce Universitatea Tehnică spre noi orizonturi de excelență și succes. Cred că suntem în fața unei alegeri decisive către un viitor luminos pentru universitate și comunitatea sa”, a adăugat George Țăranu.

Calendarul alegerilor universitare urmează să fie aprobat de către Senat în perioada următoare. 

CV-ul lui George Țăranu poate fi văzut AICI

 

Comentarii