Regal de karate în Iaşi. Finala Campionatului Naţional are loc astăzi și mâine, la Polivalentă

sâmbătă, 30 septembrie 2023, 01:50
3 MIN
 Regal de karate în Iaşi. Finala Campionatului Naţional are loc astăzi și mâine, la Polivalentă

Sala Polivalentă din Iaşi găzduieşte sâmbătă şi duminică duelurile care vor desemna cei mai buni karateka din România în 2023. Confruntările din cadrul celei de-a XXXII-a ediţii a finalei Campionatului Naţional de karate tradiţional, rezervată tuturor categoriilor de vârstă (cadeţi, juniori, tineret, seniori), vor avea loc în trei reuniuni. Două sunt programate sâmbătă (între orele 10 şi 13, respectiv 15 şi 19), iar una – duminică, de la ora 10 la 14, când se va lupta cu medaliile pe masă.

LEGENDA FOTO (de la stanga la dreapta): Petronel Luca, Dănuţ Şmalbergher, Nicolae Mărăndici, Eligio Contarelli, Constantin Adăscăliţei

Evenimentul a fost prefaţat de o conferinţă de presă, care a fost organizată ieri, la care au participat preşedintele Federaţiei de Karate Tradiţional din Italia, sensei Eligio Contarelli (8 dan), preşedintele Federaţiei Române de Karate Tradiţional, sensei Nicolae Mărăndici (8 dan), vicepreşedintele Federaţiei Române de Karate Tradiţional, sensei Constantin Adăscăliţei (7 dan), fondatorul clubului Zanshin Tomeşti şi primarul comunei Tomeşti, sensei Ştefan Timofte (7 dan), cel mai proeminent karateka român în primii ani de după Revoluţie, sensei Dănuţ Şmalbergher (6 dan) şi preşedintele ACS Olympic Iaşi, clubul organizator al turneului, sensei Petronel Luca (3 dan).

Iată câteva dintre declaraţiile date ieri:

  • Eligio Contarelli: „Karateul românesc este foarte puternic. Îmi aduc aminte de multe competiţii internaţionale la care românii au excelat, fiind mai mereu pe primele trei locuri. Sunt convins că va fi un turneu de nivel înalt, mai ales că e înaintea Europenelor”.
  • Nicolae Mărăndici: „Mă bucur că sunt în Iaşi, oraş unde am mai mulţi prieteni decât acasă. Este o competiţie foarte importantă, un test pentru Campionatul European, care va avea loc la finalul lunii viitoare, în Portugalia, unde ne propunem să rămânem pe primul loc pe naţiuni, aşa cum am fost în ultimii ani”.
  • Constantin Adăscăliţei: „Vor fi 225 de sportivi de la 32 de cluburi, va fi o întrecere acerbă pentru medalii şi selecţia în loturile naţionale pentru Europene. Sperăm să menţinem în zonă Cupa României, trofeu care se va acorda cu prilejul acestui campionat”.
  • Ştefan Timofte: „În vremuri ca acestea, în care copiii fac din ce în ce mai puţin sport, e foarte important să-i atragem către mişcare. Noi aşa procedăm la Tomeşti, unde încurajăm din plin practicarea de karate, dar şi de alte sporturi. Competiţia de la Polivalentă va fi una greu de organizat, însă sunt convins că Petronel Luca va face faţă cu brio. Totodată, sunt extrem de încrezător că va fi un nivel ridicat din punct de vedere sportiv, iar spectatorii vor avea parte de un spectacol deosebit”.
  • Dănuţ Şmalbergher: „În trecut am fost locomotiva karateului din România, astăzi sunt locomotiva old-boys din karateul nostru. Mulţumesc organizatorilor pentru posibilitatea de a arbitra la un campionat puternic”.
  • Petronel Luca: „Mulţumesc Federaţiei pentru încrederea acordată de a ne oferi organizarea acestui campionat, Primăriei Iaşi, Consiliului Local Iaşi şi oamenilor de afaceri care ne-au ajutat. Iaşul e un pol important al karateului şi avem un număr mare de sportivi calificaţi la această finală. În ce priveşte clubul pe care-l conduc, Olympic, avem 16 sportivi calificaţi la acest turneu, care are loc în anul în care împlinim 15 ani de existenţă, eveniment pe care-l vom sărbători chiar în ziua finalelor, duminică”.

Comentarii