REȚETE Cum să faci cel mai bun drob, după rețeta lui Cătălin Scărlătescu

luni, 26 aprilie 2021, 20:37
1 MIN
 REȚETE Cum să faci cel mai bun drob, după rețeta lui Cătălin Scărlătescu

Pentru masa de Paște vă propunem rețeta de drob de miel aparținând bunicii lui Cătălin Scărlătescu.

Ingrediente

organele de la un miel: ficatul, rinichii, plămânii, inima
250 grame carne de miel
400 grame ceapă și usturoi verde
400 grame mărar și pătrunjel verde
ouă bătute (pentru fiecare 1 kilogram de compoziție folosesc opt ouă bătute)
sare, piper
ulei de floarea soarelui
prapure.

Metoda de preparare

Organele și carnea se taie cuburi mari și se călesc în tigaie în ulei de floarea-soarelui, cu sare și piper.
Apoi, se dau deoparte și se lasă la scurs. 25% din compoziție se taie cuburi mici, restul se toacă la mașină.
Ceapa și usturoiul verde se toacă mărunt și se prăjesc în tigaia în care au fost călite organele.
Se lasă până se evaporă toată apa din tigaie. Mărarul și pătrunjelul se toacă „aproape fin”.
Se amestecă bine toate ingredientele. Se cântărește compoziția și se adaugă ouăle bătute omletă.
Se asezonează cu sare și piper. Se învelește compoziția în prapure și se dă la cuptor la 140 °C, pentru 50 de minute.
Se servește rece, cu muștar alături.

Comentarii