Riscurile meseriei, la Coarnele Caprei. Agent de vânzare RDS, luat în coarnele furcii

miercuri, 09 februarie 2022, 02:50
2 MIN
 Riscurile meseriei, la Coarnele Caprei. Agent de vânzare RDS, luat în coarnele furcii

Calitatea de agent comercial poate fi o profesiune riscantă. O echipă de agenţi ai RCS&RDS a fost atacată cu furca de un sătean din Coarnele Caprei, nemulţumit de faptul că nu a fost salutat. Un agent a fost rănit, dar şi-a retras ulterior plângerea. Chiar şi aşa, agresorul a fost condamnat.

Incidentul a avut loc la începutul lunii iulie a anului trecut, când RCS&RDS a trimis la Coarnele Caprei două echipe, pentru a prezenta localnicilor oferta de servicii de telefonie mobilă şi internet. Cele două echipe şi-au "împărţit" satul, mergând în direcţii diferite. În jurul orei 21.30, pe când echipa formată din D.I.P., M.P.Ş. şi G.B.M. se deplasa pe jos spre punctul de adunare, prin dreptul lor a trecut o căruţă condusă de Mihai Florea şi în care se mai afla un sătean, C.Ţ., ambii aflaţi în stare de ebrietate. Florea le-a reproşat celor trei agenţi faptul că nu i-au salutat. Aceştia nu au replicat, nedorind să provoace vreun conflict.

Lipsa răspunsului l-a enervat şi mai mult pe Florea, care a început să-i ameninţe cu o furcă pe care o avea în căruţă. Cei trei au fugit, Florea urmărindu-i cu căruţa. Agenţii s-au împrăştiat, iar Florea a coborât din căruţă cu furca în mână, concentrându-se pe urmărirea lui D.I.P. În fugă, acesta a scăpat pe jos tableta Lenovo pe care o folosea, iar Florea a lovit-o intenţionat cu piciorul. A reuşit să-l ajungă pe D.I.P. din urmă şi l-a lovit de mai multe ori cu furca peste cap, membre şi corp, până când victima a căzut, rămânând în stare de inconştienţă.

Între timp, coordonatorul echipei îi luase în maşină pe cei doi scăpaţi de furia săteanului şi s-a îndreptat spre locul conflictului. Au coborât din Dacie, încercând să-l liniştească pe Florea, dar acesta i-a ameninţat că bagă furca în ei, după care a lovit de mai multe ori autoturismul cu unealta şi a încercat să bage furca pe geam.

Florea a fost blocat doar de poliţiştii sosiţi la faţa locului. Bărbatul a fost trimis în judecată pentru lovire sau alte violenţe, ameninţare, distrugere şi tulburarea ordinii şi liniştii publice. D.I.P. şi-a retras plângerea iniţială, Florea scăpând astfel de prima acuzaţie. Magistraţii Judecătoriei Hârlău l-au condamnat însă pentru celelalte trei fapte, la un total de 1 an şi 5 luni de închisoare, cu suspendarea executării pedepsei pe durata unui termen de încercare de 3 ani, ca şi la plata a 1.500 de lei, reprezentând contravaloarea tabletei şi daunele produse Daciei Lodgy. Sentinţa a fost atacată de Florea, cazul intrând ieri pe rolul Curţii de Apel. 

 

 

Comentarii