Rocada mare la USAMV: pleacă prima tură de studenţi, se cazează cei care au învăţat online

miercuri, 28 octombrie 2020, 01:50
2 MIN
 Rocada mare la USAMV: pleacă prima tură de studenţi, se cazează cei care au învăţat online

Planul amplu şi ambiţios al Universităţii de Ştiinţe Agricole şi Medicină Veterinară „Ion Ionescu de la Brad”, de a împărţi studenţii în jumătate: doi ani de studiu care fac ore la Iaşi, doi ani care urmează ore online, pare a avea succes. În această săptămână, până mâine, joi, 29 octombrie, prima serie de studenţi eliberează camerele de cămine care vor fi dezinfectate complet şi ceilalţi vin în locul lor. Iar experimentul USAMV funcţionează, studenţii au respectat regulile de distanţare socială, iar cazurile de COVID-19 au fost reduse în universitate: doi profesori şi patru studenţi.

„Au fost două cazuri de cadre didactice de la Medicină Veterinară care între timp s-au reîntors după ce şi-au făcut analizele şi au ieşit negative. Au fost şi patru studenţi infectaţi care s-au izolat şi au trecut cu bine peste boală. Mai avem 8 studenţi izolaţi care au fost în contact cu persoane în familie confirmate pozitiv şi aşteptăm să vedem rezultatele analizelor. Deci în principiu nu am avut situaţii dificile”, a declarat prof.dr. Gerard Jităreanu, rectorul USAMV. Astfel, în perioada următoare se pregătesc să vină la Iaşi studenţii din anii III şi IV de la Facultăţile de Agricultură şi Zootehnie, anii II şi IV de la Horticultură şi Peisagistică, şi subgrupele B de la Facultatea de Medicină Veterinară, care vor avea şapte săptămâni de activităţi faţă în faţă, la seminarii şi laboratoare. Pentru toţi studenţii USAMV, cursurile vor continua on-line.

„Joi, până la ora 16, studenţii din seria întâi, vorbim despre 925 de tineri, eliberează camerele de cămin pentru ca departamentul administrativ să poată realiza toate operaţiunile de dezinfecţie şi igienizare, măsuri ce se impun cu stricteţe în această perioadă. După această etapă, urmează cazarea studenţilor din seria a doua, pe 31 octombrie şi 1 noiembrie, evident cu respectarea tuturor normelor de distanţare fizică, obligativitate purtării măştilor”, a precizat prof.dr. Vasile Stoleru, prorector responsabil de activităţile sociale la USAMV. 

 

 

Publicitate și alte recomandări video

Comentarii