Rusia va recunoaşte independenţa republicilor separatiste din estul Ucrainei

luni, 21 februarie 2022, 21:09
2 MIN
 Rusia va recunoaşte independenţa republicilor separatiste din estul Ucrainei

Preşedintele rus Vladimir Putin va recunoaşte independenţa teritoriilor separatiste proruse din estul Ucrainei, a anunţat luni seara Kremlinul, informează AFP şi TASS.

Știrile PRO TV transmit LIVE TEXT cele mai importante declarații ale lui Vladimir Putin, așa cum sunt ele preluate de Kommersant.ru.- Lenin este autorul și arhitectul Ucrainei moderne.

– Bolșevicii au vrut să rămână la putere cu orice preț, au făcut orice, inclusiv pacea de la Brest și satisfacerea oricăror dorințe ale naționaliștilor.- Evenimentele din trecut nu pot fi schimbate, dar trebuie să vorbim despre ele.

– Lenin și asociații săi au creat Ucraina modernă prin confiscarea teritoriilor din Rusia.- Ucraina modernă a fost creată de Rusia comunistă.

– Pentru Rusia, Ucraina nu este doar o țară vecină, ci o parte a istoriei – camarazii și rudele noastre.

– Situația din Donbass a devenit critică, acută.

”Rusia a fost „jefuită” când Uniunea Sovietică s-a dezintegrat în 1991”, declară liderul de la Kremlin care crede că, odată prăbușirea blocului sovietic, a avut loc o „catastrofă geopolitică”.

Putin mai spune că situația din estul Ucrainei este din nou ”critică”, că a încăput pe mâna oligarhilor care au adus țara ”în fața unei lovituri de stat susținută de ambasada SUA cu 1 milion de dolari pe zi”

Continuând discuția despre istorie, Putin l-a criticat pe fostul lider comunist Vladimir Lenin, numindu-l „autorul și arhitectul” Ucrainei. El spune că a „dezavantajat” Rusia.

”Principiile lui Lenin de a reconstrui Uniunea Sovietică au fost greșite. Este o rușine că pe aceste principii am construit fără să ne gândim la viitor. Liderii de atunci au fost convinși că au reușit să rezolve conflictele naționaliste, dar aceste probleme au fost doar o bomba cu ceas care s-au acutizat în anii 80 și a dus la separarea de Uniunea Sovietică”, spune Putin.

Putin acuză Ucraina că a furat gaz rusesc în trecut, că se folosește de energie ca să șantajeze Rusia, că a fructificat mereu ”bunăvoința” Rusiei fără să ofere ceva în schimb.

Mai mult, pe stirileprotv

Comentarii